• Filtra que està negociant amb les autoritats xineses "silenciosament"
  • El proteccionisme redueix la confiança global dels consumidors, empresaris i inversors
broker6602881

Wall Street comença la setmana amb un fort rebot proper al 2% després que la Borsa de Nova York es desplomés un 6% de mitjana la setmana passada, el seu pitjor comportament des de gener de 2016. El Dow Jones va perdre un 5,6 %, l'S&P 500, un 6% i el Nasdaq, un 6,5%.

  • 42.840,26
  • -

Per intentar reduir la por del mercat d’una guerra comercial i esmorteir la caiguda de les borses, l'Administració Trump ha filtrat que la Xina i els Estats Units devien començar a negociar "silenciosament" per millorar l'accés dels EUA als mercats xinesos, després d'una setmana passada carregada de tensió després de l'anunci d'aranzels sobre productes del gegant asiàtic per valor de 60.000 milions de dòlars.

Segons informa The Wall Street Journal, les negociacions, que abasten àmplies àrees que inclouen serveis financers i manufactures, estan sent liderades per Liu He, vice-primer ministre xinès i considerat un "tecnòcrata liberal".

PÈRDUA DE CONFIANÇA

En qualsevol cas, sembla que el mal ja està fet, perquè una de les conseqüències indirectes del proteccionisme de Trump, però molt important, és que pot afectar tant la confiança dels consumidors i empresaris a escala global com la dels inversors.

Des de Barclays, afegeixen que "els efectes indirectes són els que realment importen". En la seva opinió, el proteccionisme dels EUA reduirà l'efecte positiu de la rebaixa d'impostos, ja que els aranzels augmenten el cost dels productes importats. A més, afegeixen que "la incertesa perjudica les borses i debilita el poder de compra de les famílies i la inversió empresarial".

EMPRESES I ECONOMIA

A l'escena empresarial, Pivotal, la companyia de programari propietat del gegant tecnològic Dell, prepara el seu salt al parquet amb una valoració de 2.800 milions de dòlars (2.250 milions d'euros).

A nivell econòmic, la principal referència de la setmana serà l'indicador PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura preferida de la Reserva Federal (Fed) per calibrar les expectatives d'inflació.

Aquesta dada es publicarà dijous i el consens espera que es mantingui a l'1,7% en taxa interanual. En el cas del PCE subjacent, es mantindrà a l’1,5%, encara lluny de l'objectiu del 2% establert pel banc central dels EUA.

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

El Dow Jones s'ha desplomat fins al nivell clau dels 23.360 punts. "En aquests preus hi ha la mitjana de 200 sessions i el seu abandonament complicaria fortament les perspectives tècniques de l'índex per a les pròximes jornades", assenyala César Nuez, analista de 'Bolsamanía'.

"Ull que si acabem veient un tancament per sota dels 23.242 punts es confirmaria un canvi de tendència que podria acabar amb una caiguda del selectiu nord-americà fins al nivell dels 22.000 punts", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,39%, fins als 1,2404 dòlars. Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,846% (màxim anual al 2,956%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 65,62 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 0,14%, fins als 70,35 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,15%, fins als 1.353 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Noticias relacionadas

contador