nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street anticipa pèrdues moderades a l'espera de conèixer el proper divendres les dades d'ocupació corresponents al mes de setembre, que seran claus per confirmar si la Reserva Federal (Fed) comença a retallar les seves compres d'actius (tapering) durant la seva pròxima reunió de novembre.

  • 39.331,85
  • -

Recordem que tant l'organisme monetari com el seu president, Jerome Powell, van comentar que unes dades 'decents' al setembre serien suficients per començar el tapering, en un moment en què el principal risc per al banc central és perdre el control de les expectatives d'inflació a llarg termini.

La Fed vol iniciar aquest procés perquè les dades d'inflació mostren que les pressions alcistes sobre els preus poden ser més persistents del que s'esperava. Així ho consideren els analistes de Pantheon Macroeconomics després de conèixer divendres passat la dada d'inflació PCE, la mesura preferida del banc central per calibrar el comportament dels preus.

"El repunt de la inflació subjacent s'ha acabat, de manera que aquest element de la història va ser realment transitori, la següent gran pregunta per a la Fed és si l'elevada taxa interanual, que persistirà fins a mitjans de 2022, desencadena un augment sostingut de les expectatives d'inflació i dels costos laborals unitaris".

En aquest sentit, l'evolució de la rendibilitat del deute públic nord-americà és un altre factor molt important per al rumb que pot prendre Wall Street fins a final d'any. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,496%, cosa que posa pressió de nou sobre el sector tecnològic.

Els índexs nord-americans van tancar el mes de setembre amb pèrdues mitjanes del 5%, i està per veure si intentaran recuperar el terreny perdut des de màxims històrics.

D'altra banda, els operadors hauran de conviure amb el 'soroll polític' que arriba des de Washington, on encara es negocia el finançament del govern federal i el programa d'infraestructures que promou l'Administració Biden.

Segons els experts de Link Securities, aquests factors polítics "seguiran pesant en l'ànim dels inversors a les borses occidentals per ara, impedint que qualsevol intent de reacció hagi d'anar molt lluny".

En altres mercats, el barril de petroli West Texas puja un 0,2% fins als 76,07 dòlars. Aquest dilluns es torna a reunir l'OPEP amb els seus aliats a l'OPEP+, tot i que no s'esperen canvis en la seva decisió d'anar, a poc a poc, recuperant les seves produccions en uns 400.000 barrils al dia cada mes.

A més, l'euro s'aprecia un 0,28% i es canvia a 1,1627 dòlars. L'unça d'or cau un 0,5%, fins als 1.749 dòlars; i finalment, el bitcoin baixa un 2,8%, fins als 47.534 dòlars.

Noticias relacionadas

contador