Wall Street ha detingut el seu enfonsament després de la liquiditat d'emergència anunciada per la Fed. Els índexs es desplomaven i ara cauen un 4% després de tancar el dimecres amb una caiguda del 5%. Tot això després que el discurs de Donald Trump hagi estat més aviat un gerro d'aigua freda que no pas un remei per calmar la creixent preocupació entorn del coronavirus. La Borsa de Nova York ha suspès la sessió durant 15 minuts després de la caiguda inicial superior al 7%, però ha tornat a cotitzar.
- 43.870,35
- -
Noticia relacionada
Trump suspende los vuelos desde Europa a EEUU durante 30 días por el virusEl Dow Jones s'ha desplomat un 30% des del seu màxim històric, per l'ha entrat en el que es denomina un 'bear market' (mercat baixista), després de liquidar el mercat alcista que va començar fa just 11 anys, al març de 2009. I l'S&P 500 i el Nasdaq faran el mateix aquest dijous, ja que acumulen una caiguda del 19% des dels màxims de mitjan febrer.
En el seu discurs, el president dels EUA va prometre ajudes econòmiques als treballadors infectats pel virus i per a aquells que estiguin fent-se càrrec d'individus en quarantena. A més, va anunciar la cancel·lació dels vols que uneixen Europa amb els EUA, a partir d'aquest divendres i durant els 30 dies següents.
Per als inversors, aquestes mesures no són suficients, i aquest dijous es tornen a inclinar per la venda massiva. A això se sumarà l'impacte negatiu del virus sobre el consum que ja comença a notar-se al país, segons els analistes.
L'OMS va declarar a més la pandèmia aquest dimecres, i el mercat de matèries primeres n'ha estat un dels més afectats. La pròxima crisi sembla més pròxima i real que mai ,i el petroli torna a desplomar-se un 7% més, fins a 30,70 dòlars en el cas del West Texas, i segueix sense recuperar-se.
Ni tan sols l'or no està actuant com a actiu refugi i cau un 2%, fins a 1.610 dòlars per unça, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,68%, encara lluny del mínim històric que va marcar el dilluns, als 0,32%.
Els que tampoc no aixequen el cap són els parquets asiàtics, ni els del Vell Continent. Els primers han tancat amb un altre enfonsament d'entre el 3 i el 4% de mitjana. Els segons també segueixen abraçats al vermell i l'Ibex es deixa ja un 6% mentre lluita per mantenir els 7.000 punts, tot esperant per conèixer la decisió del BCE en matèria de tipus.