Wall Street ha girat a la baixa llastrat per les caigudes del Nasdaq, mentre els resultats trimestrals tornen a copar l'atenció dels inversors, ja que empreses com Starbucks i Google publicaran els seus comptes després del tancament del mercat. L'S&P 500 acumula una pujada del 32% des del seu mínim de 2.191 punts marcat el 23 de març, i ha reduït la seva caiguda anual fins a l'11%.
- 42.992,21
- -
Noticia relacionada
Alphabet, Facebook, Microsoft, Amazon y Apple examinan el rebote de Wall StreetAbans de l'obertura, Caterpillar el fabricant més important del món de maquinària, ha decebut amb les seves xifres, en guanyar més d'un 40% menys aquest trimestre.
Al Nasdaq 100, valors que han liderat els guanys aquestes últimes setmanes, com ara Tesla, Netflix i Amazon, són els més baixistes, és a dir que els inversors estan recollint-ne els beneficis.
En relació al Covid-19, els casos positius als EUA han pujat fins a 988.000 des de 965.000 i la xifra de morts ha augmentat fins a 56.260 des de 55.000, segons dades de la Universitat Johns Hopkings.
Alaska, Geòrgia, Texas i Carolina del Sud són alguns dels estats que participaran en aquesta primera fase de la reobertura als EUA.
"Les borses comencen a descomptar aquest reinici de l'economia a més i més estats", reconeixen els experts de The Leuthold Group. "I ho està fent en sectors que en depenen més, com les 'small-caps' i els valors cíclics", afegeixen.
N'hi ha que són més escèptics, com el multimilionari i popular inversor, Carl Icahn, que assegura que la borsa continua estant molt cara, i que no descarta futures correccions a causa de la crisi del coronavirus. Així opina també Jeffrey Gundlach.
En paraules a la CNBC, el CEO de DoubleLine i rei dels bons augura que "tornarem a testar els mínims, perquè la gent no entén la magnitud d'això".
Anthony Fauci, assessor de salut de la Casa Blanca, ha advertit del risc d'obrir l'economia massa aviat i ha anticipat que el virus tornarà a la tardor."Al meu entendre, és inevitable que veiem un retorn del virus, o tal vegada fins i tot que no arribi a desaparèixer del tot mai", ha comentat.
ECONOMIA I BANCS CENTRALS
A nivell econòmic, dimecres que ve es publicarà el PIB del primer trimestre als EUA (s'espera una caiguda del 4,1%) i la Reserva Federal (Fed) publicarà el seu comunicat sobre política monetària. Els analistes anticipen que el banc central es declari disposat a prendre les mesures necessàries per superar la crisi.
A més, el dijous coneixerem les peticions inicials de desocupació (la previsió és que pugin en 3,5 milions) i el divendres es publicaran dades sobre el sector manufacturer americà (el consens anticipa un enfonsament a l'abril fins a 36,7 des de 49,1).
A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa han repuntat a mesura que es van relaxant els confinaments als diferents països. A l'Àsia, les borses també s'han sumat a les pujades després que el Banc del Japó hagi anunciat compres il·limitades de deute públic per combatre el virus.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Sembla que L'S&P 500 "podria fer un descans en forma de consolidació abans de continuar pujant fins a la resistència dels 3.000 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions, un nivell clau", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
"No apreciarem una complicació tècnica mentre que cotitzi per sobre dels 2.637 punts, primer nivell de suport", afegeix aquest expert. El selectiu ha tancat en 2.878 enters.
En el mercat de matèries primeres, els preus del petroli tornen a caure després de l'enfonsament de la setmana passada. El petroli West Texas es desploma un 24%, fins a 12,88 dòlars; el petroli Brent, en canvi, ha avançat un 6%, fins a 20 dòlars.
En altres mercats, l'euro s'ha revaloritzat un 0,3% i es canvia a 1,0853 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,62%. I l'índex VIX de volatilitat cau un 8%, fins a 33 punts, després de disparar-se en els pitjors moments de març per sobre de 85 punts.