Wall Street ha tancat amb pèrdues suaus (Dow Jones: -0,12%; S&P 500: -0,16%; Nasdaq: -0,33%) després d'evaporar-se un rebot superior al 3% registrat en l'obertura del mercat i després dels fortíssims guanys superiors al 7% registrats pels índexs novaiorquesos aquest dilluns. Els inversors descompten que el pitjor de la crisi sanitària del coronavirus ha passat, tot i l'augment dels casos i morts per Covid-19 registrats als Estats Units. No obstant això, el senyal tècnic ofert pels índexs anticipa feblesa a curt termini.
- 43.389,60
- -
Noticia relacionada
El Ibex sube un 3% y recupera los 7.000 ante el creciente optimismo y el rally en EEUUEl president Donald Trump ha criticat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que considera que va fallar en els seus avisos inicials sobre la pandèmia i en desaconsellar les restriccions de viatge que va imposar a la Xina.
Els casos positius de Covid-19 als EUA han pujat fins a 380.000, i la xifra de morts ha pujat fins a 11.8500, segons les dades publicades per la Universitat Johns Hopkins.
Malgrat la recent recuperació d'alguns índexs, les borses nord-americanes segueixen en territori baixista. És el cas de l'S&P 500, que continua acumulant un enfonsament del 21,5% des dels seus màxims anuals. No obstant això, amb el repunt del dilluns, l'S&P 500 ha recuperat aproximadament un 20% des del seu mínim de 52 setmanes marcat el 23 de març.
Alguns analistes apunten que els inversors encara no han descomptat plenament el mal que farà la crisi als beneficis empresarials. "Encara creiem que les probabilitats que els mínims de març siguin posats a prova és alta i, probablement, arribaran a ser superats abans que tot això acabi", auguren els experts de Miller Tabak.
AUGMENT DRAMÀTIC DEL DEUTE
En aquest sentit, l'Institut de Finances Internacionals (IIF, per les seves sigles en anglès) ha alertat que el deute a nivell global experimentarà un increment "de manera dramàtica" a causa de la resposta fiscal dels països per fer front als reptes de la crisi generada pel coronavirus Covid-19.
En un informe publicat aquest dimarts, l'entitat ha alertat que l'emissió de deute es va elevar aquell mes fins a 2,1 bilions de dòlars (1,925 bilions d'euros), comparat amb la mitjana mensual de 900.000 milions de dòlars (825.138 milions d'euros) entre 2017 i 2019.
El verd també s'ha imposat amb força als parquets asiàtics i en el Vell Continent. En el cas espanyol, l'Ibex creix un 3% més aquest dimarts i recupera ja els 7.000 punts.
Pel que fa al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 7%, fins a 24,12 dòlars, a l'espera que es concreti la retallada de producció que negocien l'OPEP, Rússia i altres països. L''or negre' va registrar la seva setmana més alcista de la història després que Donald Trump anticipés divendres passat que aquesta reducció pot ser de fins a 10 milions de barrils diaris.
Per part seva, l'euro es revaloritza un 1% i es canvia a 1,0900 dòlars i la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,73%. Finalment, l'índex VIX de volatilitat cau un 2%, fins a 44 punts, després de marcar fa poques sessions un nou màxim històric amb 85,47 punts.
I per anàlisi tècnica, el Dow Jones ha rebotat des dels 18.000 punts, mínims de març i que suposen el 50% de reculada de Fibonacci de tota la pujada acumulada des dels mínims de 2009. El seu comportament durant les pròximes setmanes serà clau per comprovar si es produeix un retorn als mínims de març o si el mercat es tranquil·litza. Aquest dimarts ha marcat un màxim intradia de 23.617 punts, però ha tancat a 22.634