Wall Street puja un 1% impulsat per la cinquena sessió en verd del petroli, la gradual reobertura de l'economia nord-americana i amb la mirada a l'ISM serveis d'abril, per al qual es pronostica una baixada històrica fins a 32 punts des de 52,5.
- 41.938,45
- -
Noticia relacionada
El Ibex mantiene el rebote, aunque se desinfla, apoyado en Repsol y EndesaLes grans tecnològiques van ser el salvavides de Wall Street el dilluns i sembla que podrien tornar-ho a ser aquest dimarts. "Aquest tipus de 'megacaps' maquillen la fràgil realitat subjacent", adverteixen els experts de Wells Fargo. "Tot això augmenta les preocupacions entorn de l'escassa millora dels fonamentals", afegeixen.
A Nova York, el governador Andrew Cuomo, ha afirmat que el nombre de contagis i morts ha disminuït aquests últims dies. I els inversors aposten cada vegada més per una reobertura de la primera economia del món.
Encara que els Estats Units sumen 1,18 milions de positius per Covid-19 i els morts han pujat fins a 69.000 des de 67.000, segons dades de la Universitat Johns Hopkings. I una projecció del Govern filtrada a la premsa anticipa que la xifra de contagis i morts continuarà pujant fins a juny, la qual cosa ha provocat una gran controvèrsia sobre la reobertura.
Pel que fa a l'escena empresaria, Intel, que és notícia després de comprar l'empresa de solucions de mobilitat, Moovit, per 900 milions.
A nivell estratègic, hi ha diverses raons per explicar que Wall Street hagi rebotat un 30% des dels mínims de març i hagi liderat la recuperació de les borses mundials, malgrat que els EUA és el país més castigat per la pandèmia. Les més importants són les mesures d'estímul aprovades tant pel Congrés com per la Reserva Federal, que han estat les més importants de la història.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 13%, fins a 23,05 dòlars, i prolonga el ral·li de les últimes jornades. A més, l'unça d'or cau un 0,7%, fins a 1.700 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,4% i es canvia a 1,0860 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,66% i l'Índex VIX de volatilitat cau un 5%, fins a 34 punts.