- Els inversors descompten que les rebaixes d'impostos impulsaran el creixement econòmic
- Alguns analistes alerten de l'excessiu optimisme que impera al mercat
Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,1% en Wall Street, després del 'triplet' de màxims històrics que van marcar el Dow Jones, el S&P 500 i el Nasdaq aquest dijous.
- 42.840,26
- -
- 21.289,15
- 0,85%
- 6.697,82
- -
La promesa de Donald Trump de que en las próximas semanas anunciará un plan de impuestos "muy importante" para el país fue un catalizador decisivo para que los inversores siguieran comprando acciones y los índices neoyorquinos marcaran nuevos records.
En l'escena econòmica, la dada rellevant de la jornada serà el de confiança dels consumidors preliminar de febrer, elaborat per la Universitat de Michigan. El consens espera una lleugera caiguda fins a 97,9 des de la dada de gener de 98,5.
En l'àmbit estratègic, les mesures preses per Donald Trump des que és president dels Estats Units poden acostar el seu mandat electoral més al de Richard Nixon que al de Ronald Reagan. És la visió de mercat de Mark Tinker, responsable de AXA IM Framlington Equities Àsia, qui posa com a exemple el veto migratori de Trump als musulmans de set països, que ha provocat un ampli rebuig en l'àmbit intern als EUA i en l'àmbit global.
Tècnicament, els experts de Credit Suisse afirmen que el S&P 500 ha aconseguit una valoració excessiva en analitzar la ràtio preu/beneficis del conjunt dels seus components. En la seva opinió, la valoració s'ha situat en nivells rècord no aconseguits des del crack borsari de 1929. No obstant això, Craig Erlam, analista de OANDA, destaca el bon to mostrat pel president en la seva primera conversa telefònica amb Xi Jinping, que anticipa "bones relacions entre les dues majors potències econòmiques del món", malgrat les fortes crítiques abocades des de l'Administració Trump a la presumpta manipulació del yuan al mercat de divises.
Els experts del banc suís consideren que els Estats Units es troba en l'última fase de l'actual cicle positiu en l'economia. A més, consideren que pot haver-hi sorpreses desagradables pel que fa a la inflació i que una escalada de la rendibilitat del bo americà a 10 anys per sobre del 3% seria un gran problema per a les borses mundials, segons recull CNBC.
El petroli Brent puja un 1%, per sobre de 56 dòlars, mentre el West Texas supera els 53 dòlars amb una pujada del 0,7%. José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca la recuperació dels preus en la segona part de la setmana i anticipa que el Brent pot buscar la zona de resistència de 58 dòlars a curt termini.
Finalment, al mercat de divises, l'euro cau lleugerament un 0,1%, fins a 1,0643 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta de forma moderada fins al 2,41%.