• Les accions de Caterpillar pugen un 6% després dels seus resultats i McDonald's puja un 4%
  • A nivell geopolític, torna a repuntar la tensió sobre Corea del Nord
new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,2% en Wall Street, en què els inversors es troben pendents de novetats sobre la reforma fiscal de Donald Trump, que pot ser presentada aquest dimecres. L'índex Nasdaq marca un nou màxim històric per sobre de 6.000 punts per primera vegada en la seva història.

  • 42.840,26
  • -

La Casa Blanca ha filtrat que el president vol una reforma fiscal agressiva, que retalli l'impost de societats fins al 15% des de l'actual 35%. L'objectiu de Trump és donar prioritat al creixement econòmic per sobre del control del dèficit públic.

"Dimecres és el dia en el qual està previst que s'anunciïn les línies mestres de la nova llei tributària, alguna cosa que els inversors als mercats nord-americans porten temps esperant. No obstant això, la seva aprovació al Congrés no va a ser fàcil, amb el partit Republicà dividit i el Demòcrata oposant-se a tot", afirmen des de Link Securities.

A més d'aquest assumpte, els operadors centren la seva atenció en els resultats empresarials, ja que aquest dimarts publiquen els seus comptes diversos membres del Dow Jones, com a 3M, Caterpillar, Coca-Cola, DuPont i McDonald's (després del tancament serà el torn de la 'teleco' AT&T).

Destaca sobretot Caterpillar, que puja un 6% després de superar previsions amb els seus comptes, seguit de McDonald's, que es revalora un 4%, i el grup químic DuPont, que puja més del 3%. Per contra, Coca-Cola puja lleugerament un 0,2% després de publicar els seus nombres i 3M puja un 0,1%.

D'altra banda, s'ha publicat que Apple ha contractat enginyers de la NASA, treballadors de Tesla Motors i experts en robòtica per desenvolupar el seu projecte de cotxe autònom, denominat 'Projecte Titan'.

Al'escena econòmica, s'ha publicat la confiança del consumidor elaborada per The Conference Board. La dada ha mostrat una baixada fins a 120,3 des de 124,9, enfront de la previsió del consens, que anticipava una caiguda menor fins a 122,5. Pantheon Macroeconomics assenyala que aquesta caiguda és merament una correcció després de les fortes pujades dels mesos anteriors, per la qual cosa espera una recuperació d'aquest indicador durant els mesos següents.

A més, l'expresident de la Reserva Federal (Fed), Ben Bernanke, ha comentat en una entrevista amb 'The New York Times' que quan l'economia es veu afectada per la política, pot ocórrer que les polítiques econòmiques futures no funcionin.

A nivell geopolític, torna a repuntar la tensió a Corea, després que un submarí nuclear hagi arribat a Corea del Sud mentre Corea del Nord realitza maniobres militars. La Casa Blanca ha citat els 100 senadors del Congrés aquest dimecres, en una inusual convocatòria per informar-los sobre la situació, destaca 'CNBC'.

Estratègicament, els analistes de Deutsche Bank comenten que és probable que la Fed pugi els tipus dues vegades més aquest any i que el BCE redueixi les seves compres de deute més endavant aquest any, però preveuen que durant la reunió d'abril segueixi mantenint un to prudent. Sobre l'euro/dòlar, afirmen que la paritat no arribarà, perquè l'euro es mantindrà més fort.

Al mercat de divises l'euro puja un 0,1%, fins a $1,0879. A més, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 49,35 dòlars. I l'actiu refugi per excel·lència, l'unça d'or, cau un 0,4%, fins a 1.272 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,3%.

Noticias relacionadas

contador