Wall Street puja de manera moderada malgrat una terrible dada d'ocupació a l'abril. Segons la consultora ADP, els EUA van destruir 20,23 milions de llocs de feina del sector privat el mes passat, lleugerament per sobre dels 20 milions anticipats pel consens. No obstant això, els inversors valoren més que Donald Trump aposti per reobrir l'economia, malgrat que la pandèmia de Covid-19 continua assolant el país.
- 41.938,45
- -
Noticia relacionada
Trump asume "que haya algunas" muertes a causa de la reapertura de EEUU"La destrucció d'ocupació a aquesta escala no té precedents", reconeixen els experts del ADP. "El nombre total de llocs de feina perduts a l'abril és més del doble de tots els que es van destruir durant la Gran Recessió", afegeixen.
Les pèrdues de feina han estat més pronunciades al sector serveis, amb bars i restaurants tancats i barrats pel confinament del país. El consens espera que aquesta setmana es destrueixin 3 milions més d'ocupacions.
Pel que fa a la dada mensual oficial que es publica aquest divendres, es preveu una destrucció de 21,8 milions d'ocupacions i una pujada de la taxa d'atur fins al 14% des del 4,4%.
En aquest sentit, Donald Trump ha reconegut que "és possible que hi hagi unes quantes" morts a causa del coronavirus a mesura que els estats reverteixen les restriccions imposades per a contenir-ne la propagació i comencen a reactivar l'economia.
Trump ha rebutjat les anàlisis que han ofert dades contra una reobertura prematura dels EUA. Una d'aquestes, de la Universitat Johns Hopkins, estima que la taxa de mortalitat diària podria gairebé duplicar-se al juny. Un altre model, de la Universitat de Washington, adverteix que la xifra de morts podria ser de 135.000 el 4 d'agost.
Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia del coronavirus. Els casos confirmats ja sobrepassen els 1,2 milions, mentre que les morts han superat la barrera de les 70.000.
Pel que fa al mercat de matèries primeres, el petroli trenca la ratxa alcista i cau un 5%, fins a 23,15 dòlars. A més, l'unça d'or cau un 1%, fins a 1.693 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,18% i es canvia a 1,0818 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,72% i l'Índex VIX de volatilitat cau un 4%, fins a 32 punts.
Per anàlisi tècnica, el Nasdaq "continua oferint un aspecte impecable", ja que ha aconseguit enfilar-se per sobre de la mitjana de 200 sessions. "El selectiu tecnològic ha rebotat un 33% des dels mínims anuals de març, cosa que li ha permès superar la reculada del 61,8% de Fibonacci de l'impuls baixista que va començar a la fi del mes de febrer", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Això és un senyal de fortalesa que ens fa pensar en un retorn als màxims històrics dibuixats al començament d'any en 9.736 punts. Per a això hauria de confirmar la superació de la resistència clau dels 9.000 punts, preus que podria atacar tranquil·lament durant pròximes jornades", conclou Nuez.