• La seva marxa pot ser un avançament de la sortida de la presidenta, Janet Yellen
  • El preu del petroli continua la seva recuperació en plena temporada d'huracans
cbwallstreet2

Signe mixt a Wall Street, després que la borsa novaiorquesa tanqués aquest dimarts amb pèrdues destacades. Durant el seu pitjor sessió des del passat 17 d'agost, el Dow Jones va caure un 1,07% i el S&P 500 va cedir un 0,75%, mentre el Nasdaq va perdre un 0,93%.

  • 42.221,88
  • -

En aquest escenari, l'índex VIX de volatilitat va repuntar de manera notable més d'un 30%, per sobre de 12 punts, tot i que es manté en nivells històricament reduïts. A més, un dels sectors que més va patir les vendes dels inversors va ser el dels bancs, ja que l'índex KBW Banks es va deixar un 2,4% i va perdre el nivell de 92 punts.

De moment la tensió a la península de Corea no ha anat a més durant les últimes hores, tot i que aquesta crisi es caracteritza per esdeveniments imprevistos i una elevada incertesa, dos factors que no agraden al mercat i que estan sent un llast per a la renda variable nord-americà (i mundial) durant les últimes setmanes.

Craig Erlam, analista d’Oanda, comenta que "hi ha un clar temor sobre l'escalada de la tensió entre els EUA i Corea del Nord, que ha provocat la venda d'actius de risc durant les últimes setmanes. Les proves d'armament de Corea del Nord estan provocant aquestes vendes i fan que els operadors estiguin una mica més ansiosos del normal".

Aquest expert també destaca les paraules de la governadora de la Fed, Lael Brainard, que va comentar aquest dimarts que el banc central hauria de suavitzar el seu ritme d'enduriment monetari fins a comprovar si la debilitat de la inflació és transitòria.

En aquests moments, el mercat tan sols assigna un 37% de probabilitats a una pujada de tipus al desembre. Segons l'opinió d’Erlam, fins que la inflació no mostri una recuperació clara, el mercat no descomptarà seriosament una altra pujada dels interessos als EUA.

Cal destacar que aquest dimecres es publicarà el Llibre Beix de la Fed, l'informe elaborat pels dotze bancs estatals nord-americans sobre les condicions econòmiques actuals, que ofereix una idea sobre les tendències econòmiques i desafiaments als Estats Units.

A més, el dèficit de la balança comercial de juliol s'ha situat als 43.700 milions de dòlars (en línia amb les previsions), mentre les dades del sector serveis d'agost han mostrat una recuperació de l'activitat. La referència més important, l'ISM serveis, ha pujat fins a 55,3 des de 53,9. Segons Dennis de Jong, expert d'UFX.com, aquesta dada serà ben valorada per la Fed, ja que els serveis suposen dos terços de l'activitat econòmica dels EUA i segueixen mostrant un comportament saludable.

Tot i que la notícia del dia pel que fa al banc central dels EUA ha estat la dimissió inesperada del seu vicepresident, Stanley Fischer. Aquesta dimissió, segons els analistes de Capital Economics, redueix la possibilitat que Janet Yellen sigui nominada per a un segon mandat quan termini l'actual, a finals de l'any.

A nivell empresarial, l'advertència de beneficis llançada pel portal de viatges online alemany Trivago està afectant altres empreses nord-americanes del sector, com Expedia, Priceline i TripAdvisor.

En altres mercats, el preu del petroli West Texas puja un 0,8%, fins als 49,05 dòlars, mentre el cru Brent es revalora un 1,1%, fins als 54 dòlars. El cru s'ha vist impulsat aquests dies per l'huracà Harvey i també pels possibles efectes negatius de l'huracà Irma. A última hora, també s'actualitzaran les reserves setmanals de cru de l'API.

Per la seva banda, l'unça d'or cotitza en màxims des de setembre de l'any passat i puja un 0,05%, fins a 1.345 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,12%, fins a 1,1929 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,07%.

Noticias relacionadas

contador