• Els inversors també valoren la proposta de reforma fiscal realitzada per l'Administració Trump
  • Ha estat ben rebuda pel mercat, però els analistes dubten de la seva aprovació i el seu finançament
stanley-fischer-fed

Suaus caigudes a Wall Street, que va tancar aquest dimecres amb guanys destacats, fet que va permetre de nou als índexs novaiorquesos apropar-se als màxims històrics. Per exemple, l'S&P 500 va pujar un 0,4% i va finalitzar la jornada als 2.507 punts, a menys d'un 0,1% del seu anterior rècord. Tot i que el motor de les pujades va ser el Nasdaq, que es va revalorar un 1,1%, gràcies al bon comportament dels gegants tecnològics.

  • 43.444,99
  • -

Inversors i analistes segueixen analitzant la proposta de reforma fiscal presentada per membres de l'Administració Trump i líders del Partit Republicà, que va ser ben rebuda pel mercat, sobretot pels valors del sector financer.

Els analistes de Citi afirmen que les propostes són positives perquè poden impulsar el PIB de manera important (tres punts percentuals de 2017-2021), però la principal interrogant radica en saber com contrarestar la pèrdua d'ingressos per al Govern (fins a 2 bilions de dòlars durant la pròxima dècada) que impliquen els ambiciosos retallades d'impostos plantejats, tant a empreses com a particulars.

L'objectiu és alleujar la càrrega fiscal de les petites i mitjanes empreses, per a les quals es proposa limitar l'Impost de Societats a un màxim del 25% en relació als ingressos. Pel que fa a la resta de corporacions, el tipus impositiu es reduiria al 20% des del 35% actual. Finalment, es pretén atreure "trilions" de dòlars perquè siguin reinvertits en l'economia nord-americana i que actualment es troben 'offshore' a causa de l'antiga política de capitals als EUA.

Els experts de Link Securities comenten que les mesures fiscals van ser "molt ben rebudes pels petits valors nord-americans, que generen gairebé tota la seva activitat al país, i per les grans tecnològiques, que es veuran afavorides per la possibilitat de repatriar grans sumes de diners que mantenen a l'exterior".

No obstant això, aquests experts afegeixen que "segueix havent-hi al mercat molt escepticisme sobre la capacitat de l'Administració Trump de tirar endavant el projecte, donades les fortes desavinences que persisteixen en el si del partit Republicà".

MÉS REFERÈNCIES

En l'actualitat econòmica d'aquest dijous, s'ha publicat la revisió final del PIB del segon trimestre als Estats Units. L'economia nord-americana va créixer un 3,1% durant aquest període, una dècima més del que s'esperava i del que es publica en l'anterior revisió.

No obstant això, els analistes esperen que l'economia es desacceleri durantel tercer trimestre a causa que els huracans Harvey i Irma van reduir temporalment l'activitat. Encara que també anticipen que les tasques de reconstrucció impulsin el creixement durant el quart trimestre i a principis de 2018.

Posteriorment, el mercat centrarà la seva atenció en una intervenció pública de Stanley Fischer, el vicepresident de la Reserva Federal dels Estats Units, que va anunciar la seva dimissió a principis de setembre. La sortida de Fischer, estret col·laborador de Janet Yellen, anticipa per a molts analistes que la presidenta de la Fed no renovarà el seu actual mandat al capdavant del banc central, quan aquest expiri a finals de gener de l'any que ve.

A altres mercats, el preu del petroli puja un 1%, en el cas del cru West Texas, fins a 52,70 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,7%, fins a 58,35 dòlars. A més, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.286 dòlars. Per la seva banda, l'euro puja un 0,2%, fins a 1,1773 dòlars, després de les últimes caigudes registrades per la divisa europea. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys escala fins al 2,34%.

Noticias relacionadas

contador