- JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo presentaran els seus resultats el proper divendres
- La debilitat del preu del petroli és un altre assumpte que centra l'interès del mercat
Manca de tendència i escàs moviment a Wall Street, en l'inici d'una setmana amb importants referències per als inversors. El Nasdaq, que va liderar els guanys divendres passat a la borsa de Nova York, torna a anticipar pujades més destacades del 0,3% aquest dilluns.
- 21.418,92
- 0,61%
Després d'un informe d'ocupació de juny que va superar les previsions dels analistes (222.000 llocs de treball enfront de 178.000 esperats), els inversors centren la seva atenció en la compareixença de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed).
Segons indica el banc central, Yellen parlarà dimecres davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants, durant la seva compareixença semianual davant el Congrés per explicar l'evolució econòmica dels EUA i la política monetària de l'organisme que presideix. Dijous, tornarà a repetir el seu discurs davant el Comitè Bancari del Senat.
En l'actualitat, segons dades de CME Group, el mercat atorga un 47% de probabilitats a una nova pujada de tipus el 2017 i un 7% a dues pujades en el preu del diner. El discurs de Yellen i les seves respostes als congressistes seran analitzades amb detall pels analistes per anticipar el camí d'enduriment monetari que seguirà el banc central, també pel que fa a la reducció de la mida del seu balanç.
En l'àmbit empresarial, aquesta setmana comença la temporada de resultats del segon trimestre als EUA. Divendres, presentaran els seus números dels bancs JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo. El sector bancari ha estat el gran guanyador de les últimes setmanes a Wall Street, després que tots els bancs aprovessin les proves d'estrès realitzades per la Fed, la qual cosa els permet millorar la retribució als seus accionistes.
A més, els inversors descompten una menor regulació per part de l'Administració Trump durant els propers anys i valoren que l'enduriment monetari de la Fed impulsarà el seu marge d'interessos. En qualsevol cas, totes aquestes bones previsions han de ser ratificades en els comptes de resultats que presentin els bancs durant els propers dies.
D'altra banda, les accions de la cadena de moda tèxtil Abercrombie & Fitch es desplomen un 12% després que les seves converses per a una possible venda s'hagin tancat sense trobar un comprador.
Sobre el negatiu comportament del Nasdaq durant les últimes setmanes després de marcar màxims històrics, César Nuez, analista de 'Bolsamanía', afirma que el Nasdaq 100 pot estar donant forma a una figura baixista en forma de 'cap i espatlles'. El seu consell és vigilar de prop el suport de 5.568 punts, ja que la seva pèrdua pot anticipar caigudes fins als 5.300 punts, "nivells en què es troba la mitjana de 200 sessions".
Peter Garnry, cap d'estratègies de renda variable de Saxo Bank, admet que "les valoracions comencen a ser excessives i ja s'està parlant de bombolla". Tot i els possibles riscos d'escalfament del sector, les cinc empreses que encapçalen el rànquing de les més negociades a nivell mundial durant el primer semestre són grans tecnològiques. Alibaba, Apple i Facebook continuen sent les més desitjades pels inversors.
En altres mercats, el preu del petroli continua sota pressió baixista i llasta la cotització del sector energètic a nivell mundial. El cru West Texas cau un 0,8%, fins als 43,88 dòlars, després de tancar la passada setmana amb pèrdues del 4%. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,1%, fins als 1,1393 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.206 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,37%.