trader-preocupado-ultimas-caidas-wall-street
Reuters

Wall Street registra caigudes del 2% després de les febles dades econòmiques i els mals resultats de Bank of America i Goldman Sachs, que confirmen l'impacte negatiu de la pandèmia del Covid-19 sobre l'economia i els beneficis empresarials. Els índexs novaiorquesos van tancar aquest dimarts amb guanys destacats, liderades pel sector tecnològic. A més, l'S&P 500 va repuntar un 3% i acumula ja un rebot del 30% des dels mínims de març.

  • 41.938,45
  • -

En relació al Covid-19, els casos positius als EUA han pujat fins a 610.000 des de 584.000 positius i la xifra de morts ha augmentat fins a 26.060 des de 24.700, segons dades de la Universitat Johns Hopkings.

La Universitat de Harvard ha recomanat als EUA que es mantingui el distanciament social fins al 2022 després d'una anàlisi molt negativa sobre la prevalença del Covid-19 durant els anys vinents.

Totes aquestes informacions contrasten amb les paraules de Donald Trump. El president dels EUA va assegurar aquest dimarts que "els plans per reobrir el país estan gairebé enllestits". De fet, va obrir la porta a una obertura "abans fins i tot de l'1 de maig". Molts governadors s'oposen als seus plans, la qual cosa ha generat una gran controvèrsia a nivell nacional.

Tornant als resultats empresarials, Bank of America i Goldman Sachs han guanyat un 45% menys durant els tres primers mesos de l'any respecte al mateix període de l'any anterior.

En positiu, les accions de les aerolínies pugen després d'arribar a un acord amb el Tresor per a aconseguir milers de milions en subvencions i préstecs destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia.

Paral·lelament, al mercat de matèries primeres, el preu del petroli cau fins a mínims de 2002 (el West Texas baixa un 2,2%, fins a 19,65 dòlars), davant les preocupacions pel creixement mundial després de les pèssimes previsions del Fons Monetari Internacional, que ha anticipat la pitjor crisi econòmica des de la Gran Depressió de 1929.

El mercat considera insuficient la històrica retallada de producció anunciada per l'OPEP, de gairevé 10 milions de barrils. Les previsions indiquen que la demanda mundial ha baixat en uns 15 milions, cosa que significa que encara hi ha sobreoferta a nivell global.

A més, l'euro es revaloritza un 0,94% i es canvia a 1,0875 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,67%. I l'índex VIX de volatilitat puja un 12%, fins a 43 punts, després de disparar-se en els pitjors moments de març per sobre de 85 punts.

Noticias relacionadas

contador