trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200410101120

Encara queda un bon tros de 'pullback'. Així ho asseguren alguns analistes. Wall Street comença el dia amb caigudes fortes, principalment dels sectors del 'retail' i les aerolínies, els valors més exposats a la crisi del coronavirus. Els principals índexs estan retrocedint un 2% durant els primers compassos de la sessió.

  • 42.175,11
  • -

Als signes d'una segona onada de casos als Estats Units s'hi 'ha sumat un rebrot de 100 nous contagis a Pequín, el cor de la Xina.

Les alarmes han tornat a saltar als mercats. "El pitjor malson dels inversors podria fer-se realitat", assenyalaven alguns fa uns dies. "Les pujades necessiten una pausa, perquè el sentiment del mercat es va tornar molt optimista massa ràpid", asseveren els experts de Yardeni Research.

"Ara que la reobertura està tenint lloc, existeix el temor a danys col·laterals, com ara que menys distanciament social desfermi una altra onada del virus", reconeixen. Entre els estats que segueixen en aquest procés de desescalada hi ha Califòrnia, Alabama, Florida i Carolina del Nord, que últimament han experimentat un repunt de contagis.

"La deterioració que ha causat el coronavirus en alguns estats continuarà llastrant al mercat, encara que perquè es veiés un impacte veritablement negatiu, el rebrot hauria d'afectar més part del país", observen els analistes de Vital Knowledge al seu últim informe.

Entre tant de pessimisme, hi ha espai per als més optimistes, com Morgan Stanley. “Mantenim la nostra visió positiva per als mercats als Estats Units”, afirmen els estrategs del banc d'inversió. Els analistes creuen que de cara a la tardor es produirà un nou rebrot del virus però "serà gestionable i es resoldrà amb bloquejos selectius".

Els sectors cíclics tornen a trobar-se entre els més penalitzats, cosa que no està passant desapercebuda al petroli. El barril de Brent, referència a Europa, retrocedeix un 2,20% fins als 37,90 dòlars, mentre que el West Texas, referència als Estats Units, cau més d'un 3,6% fins als 34,95 dòlars.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex (-1%) continua caient i lidera les caigudes al Vell Continent. A l'Àsia, les borses han tancat en vermell; destaca especialment el Nikkei japonès (-3%) després d'aquest citat rebrot a Pequín.

Noticias relacionadas

contador