- Nou revés del cas 'Dieselgate'
El Tribunal Federal de Leipzig decideix aquest dijous el destí de 15 milions de vehicles dièsel a Alemanya després de l'escàndol del 'Dieselgate' pel falsejament sistemàtic de les emissions de CO2. Un dictamen judicial que té en suspens Volskwagen i Daimler (Mercedes-Benz), dues de les grans automobilístiques alemanyes, que pateixen davant la incertesa amb baixades de l'1% al parquet.
- 57,53€
- 0,26%
- 95,60€
- -0,16%
Els motors dièsel han estat al punt de mira després que el 2015 Volkswagen admetés el falsejament de les emissions de CO2 dels seus automòbils.
El grup ecologista DUH reclama la retirada de la circulació dels vehicles afectats al nucli de grans ciutats
Concretament, el grup ecologista DUH va interposar una demanda a Stuttgart (cor de la indústria de l'automòbil a Alemanya) i Düsseldorf, perquè els alts nivells de partícules en almenys 90 ciutats alemanyes excedien els de la Unió Europea (UE), exigint la retirada de la circulació d'aquests vehicles al nucli de les grans ciutats.
Els dos estats federats han apel·lat, deixant al tribunal de Leipzig la decisió de dictaminar si les prohibicions requerides pel DUH s'admeten o no a tràmit. Per la seva banda, els fabricants de cotxes alemanys han intentat arribar a un acord i evitar la prohibició total d'aquests 15 milions de vehicles afectats oferint la revisió del 'programari' de 5,3 milions d'automòbils dièsel.
Els analistes de l'assessoria bancària Evercore ISI van afirmar aquest dimecres que la disminució dels residus de dièsel al final de 2017 va millorar, acabant l'any al 52,6%, una reducció del 3,4% respecte a 2016. Així mateix, aquesta empresa pronostica una nova caiguda del 5% en els valors residuals de Diesel que podria retallar més de 1.600 milions d'euros els guanys de fins a vuit fabricants d'automòbils europeus i nord-americans.