• Una tornada molt accidentada
ep oficinasnyesa
NYESA

Nyesa i Vértice 360º, dos dels valors més volàtils del mercat espanyol, continuen el seu particular descens als inferns des de la seva tornada al parquet amb una caiguda en ambdós que ronda al 70% des que van tornar a cotitzar fa uns dies després d'anys sense fer-ho.

  • 0,01€
  • -5,88%
  • 1,48€
  • 2,07%

En el cas de la immobiliària Nyesa, aquest divendres és el valor que més puja del mercat continu amb un 3,77% però continua donant tombs pel parquet. La companyia va rubricar el seu retorn a borsa sis anys després el 22 de gener amb unes pujades que van superar durant aquesta primera jornada el 200%.

I tot, després que la pròpia empresa, suspesa el 29 de setembre de 2011 després de sol·licitar concurs, precisés que des de llavors ha dut a terme una "profunda transformació" per aconseguir un grup empresarial "més sòlid i sanejat" que estigués en condicions d'afrontar "amb garanties" un ambiciós projecte empresarial de futur.

Les dues companyies segueixen donant tombs pel parquet després del seu retorn a borsa

D'altra banda, Vértice 360º baixa un 4,62% ​​després de tornar al parquet el 24 de gener i saldar la sessió amb alces del 6%, per acabar desplomant-se fins a un 16% a l'endemà. Un panorama molt convuls que ja va advertir la pròpia companyia en un document remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) assenyalant que la seva situació distava molt d'estar resolta i parlava de "l'alt risc" que els preus de l'acció, després de l'aixecament de la suspensió, "siguin substancialment menors als existents abans de la suspensió".

La companyia incidia al fet que, encara que els seus títols han tornat a cotitzar, això "no vol dir que hi hagi un mercat líquid per a ells" i recordava que al passat mes d'octubre, el consell d'administració de Vértice 360º va aprovar el nou pla de negoci de la companyia, que preveu la reestructuració del grup societari després de l'aprovació del conveni amb els creditors. Mentrestant, Nyesa Valors s'ha desprès dels projectes i actius que no considerava estratègics o viables a l'entorn econòmic actual, i va portar a terme una "important" reducció del seu deute i reestructuració del seu patrimoni.

Noticias relacionadas

contador