dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street registra vendes moderades aquest dijous després de les fortes compres de dimecres, liderades pel Nasdaq i les companyies de xips, i després de la decisió de la Reserva Federal (Fed) de mantenir els tipus sense canvis i les paraules de Powell, que va posar sobre la taula una retallada al setembre si les dades acompanyen. Els inversors també descompten de manera positiva els resultats de Meta, i esperen les xifres d'Apple, Amazon i Intel després del tancament.

  • 19.423,06
  • -0,47%

La reunió del banc central nord-americà no va oferir sorpreses i el mercat manté l'optimisme sobre una primera baixada de tipus després de l'estiu.

"El comunicat posterior del FOMC va tenir un to més optimista que l'ofert en reunions anteriors, cosa que va ser ratificada després a la seva roda de premsa posterior pel president de la Fed, Jerome Powell, ja que sí que va oferir indicis que si les dades macroeconòmics que es publiquin sobre la inflació segueixen oferint confiança als membres, del FOMC, una baixada de tipus d'interès estaria sobre la taula, tan aviat com a la propera reunió de la Fed al setembre", indiquen des de Link Securities.

Tot i això, els experts destaquen que, tot i que el principal objectiu de la Fed ha estat tornar la inflació al seu objectiu del 2%, la seva atenció s'està desplaçant cap al mercat laboral, que s'ha suavitzat als últims mesos.

"El president Powell va assenyalar específicament el prometedor avenç de la inflació dels serveis, que reforça la confiança de la Fed en una eventual baixada de tipus. Amb una inflació que tendeix en la direcció correcta i un mercat laboral que se suavitza, una retallada de al setembre hauria de ser l'expectativa de base a partir d'aquí, sempre que no tinguem un informe d'inflació calenta al mes que ve", comenta Bret Kenwell, analista d'inversions als EUA d'eToro.

Per això, la dada clau de la setmana es donarà a conèixer aquest divendres amb l'informe d'ocupació oficial. El consens espera una relaxació del mercat laboral fins als 175.000 nous llocs de treball al juliol enfront dels 206.000 del mes anterior.

Abans, però, al pla macro, l'agenda d'aquest dijous ha inclòs les dades d'atur setmanal, que han crescut més del que s'esperava, així com el PMI i l'ISM manufacturer del juliol, que han mostrat una nova contracció del sector .

LA IA IMPULSA A META

Meta puja més d'un 8% a Wall Street després de presentar uns resultats que han convençut els analistes gràcies a la intel·ligència artificial (IA).

La matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram ha obtingut un benefici net de 13.465 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 73% en relació amb els 7.788 milions obtinguts al segon trimestre de l'any passat. La companyia també ha superat les expectatives del mercat amb la xifra d'ingressos, que ha crescut un 22% en la comparativa interanual.

Tot i això, l'optimisme ha arribat de la mà de la publicitat digital, on els ingressos publicitaris, que provenen en gran mesura de les aplicacions de Facebook i Instagram, s'han elevat un 22% respecte a l'any anterior.

"Els inversors estan disposats a passar per alt l'augment de la despesa de capital, sempre que el creixement dels ingressos es mantingui fort. Per tant, Meta ha comprat el tema de la IA durant algun temps", valora Kathleen Brooks, directora de investigació d'XTB.

Al capítol de resultats, aquest dijous, després del tancament del mercat, seran Apple, Amazon i Intel les encarregades de presentar les seves xifres.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,42% (77,62 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,20% (80,86 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,37% (1,0784 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,82% (2.493 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,965% i el bitcoin perd un 1,69% (64.490 dòlars).

Noticias relacionadas

contador