Wall Street registra lleus caigudes després de les pèrdues de dimarts, quan els inversors van decidir vendre per la debilitat de les vendes al detall que van mostrar les dades de juliol davant dels dubtes que suscita la recuperació econòmica per l'expansió del coronavirus. Durant la sessió actual, els ulls s'han girat cap a la Reserva Federal (Fed) que publica les actes de la seva última reunió al llarg de la tarda.
- 43.219,78
- -
De moment, es tracta d'una petita correcció després de diverses jornades de guanys i màxims històrics consecutius per a l'S&P 500, que ha registrat una revaloració del 100% des dels mínims marcats al març de 2020, quan la pandèmia de Covid-19 va desplomar les borses mundials.
Així mateix, el Dow Jones tenia d'una ratxa de cinc sessions tancant en positiu, amb sengles récrods, abans de la correcció viscuda entre aquest dimarts i dimecres. Aquest any s'ha revalorat un 15%.
En aquest escenari, els inversors descompten diversos factors, com l'avanç de la variant delta a Estats Units, el final dels estímuls del govern nord-americà, el repunt de la inflació i la política monetària de la Reserva Federal (Fed), que comença a plantejar-se la retirada dels seus estímuls monetaris.
"Les vendes al detall de juliol van ser substancialment més febles del que s'esperava. És probable que reflecteixin en part que l'efecte positiu dels estímul s'esvaeix, ja que la major part dels pagaments es van distribuir durant el segon trimestre. A més, l'informe, que captura principalment les vendes de béns, probablement indiqui un canvi cap al consum de serveis", expliquen els analistes de Barclays.
Per la seva banda, des de Link Securities comenten que "és factible que la nova onada de la pandèmia provoqui un lleuger alentiment en el procés de recuperació econòmica, afectant més a determinats sectors d'activitat, com els d'oci i turisme, encara que no esperem que ho faci de forma rellevant".
"Tot i això", afegeixen, "amb les borses a màxims, no descartem que els mercats entrin en una fase de consolidació a l'espera de comprovar el veritable impacte d'aquesta nova onada en l'economia o, fins i tot, que experimentin una correcció, que no creiem que, en produir-se, serà molt pronunciada".
LA FED, LA REFERÈNCIA DE LA JORNADA
Així les coses, la principal referència de la jornada als Estats Units serà la publicació de les actes de l'última reunió de la Fed. Els mercats buscaran claus per poder determinar quan anunciarà el banc central nord-americà l'inici del procés de retirada d'estímuls. No obstant això, la renovada incertesa sobre la pandèmia pot deixar una mica "desfasat" el debat que es va produir durant la reunió de juliol, segons aquests experts.
A nivell estratègic, els analistes de Citi anticipen que el rendiment del bo del Tresor USA a 10 anys pujarà fins al 2%, la qual cosa "pressionarà les valoracions de les borses mundials i les accions de creixement en particular. Per tant, retallem el sector de la Tecnologia dels EUA a neutral i pugem la renda variable del Japó a sobreponderar", argumenten en un dels seus últims informes.
EMPRESES, ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
A l'escena empresarial, les vendes de la venda al detall Target han superat les estimacions del consens durant el segon trimestre. La companyia es deixa un 3%.
Així mateix, després dels resultats de Home Depot arriben els de la seva competència, Lowe's, que ha superat les expectatives amb un benefici de 3.020 milions de dòlars. Això li ha servit per millorar les seves previsions, de cara a tot l'exercici fiscal de 2021, durant el qual preveu arribar als 92.000 milions. Després de fer-los públics, es dispara en borsa un 5,5%.
D'altra banda, Philip Morris ha adquirit el 22,61% de la desenvolupadora britànica de fàrmacs respiratoris Vectura a través d'una opa.
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 "es troba en pujada lliure absoluta. Així, els mínims i màxims creixents en l'S&P 500 se succeeixen una vegada i una altra sense tenir fi. I això no és altra cosa que la definició més senzilla d'una tendència alcista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Fins que no tinguem un tancament setmanal per sota de l'últim mínim creixent, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de la impecable tendència alcista en tots els terminis. Així, el suport que cal vigilar en aquest moment el tenim als 4.233 punts", conclou aquest expert.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins als 66,10 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,03% i es canvia a 1,1712 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.790 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,268%. Finalment, el bitcoin cau un 0,3%, fins als 45.360 dòlars.