dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de les compres moderades de dilluns, que van portar l'S&P 500 i el Nasdaq a marcar nous màxims gràcies a l'impuls d'Nvidia, i a mesura que els inversors centren la seva atenció en la inflació i la Reserva Federal (Fed).

  • 19.682,87
  • -0,54%

"El mercat no farà res fins a conèixer la inflació nord-americana i el probable reenfocament de la Fed, així que toca esperar sense prendre cap decisió", indiquen a Bankinter.

El banc central nord-americà comença avui la reunió de política monetària i donarà a conèixer les seves conclusions aquest dimecres. Després dels darrers discursos de diversos membres de l'organisme, i la seva insistència en què necessiten confiança que la inflació s'acosta a l'objectiu del 2%, el mercat descompta que tornarà a mantenir els tipus d'interès al 5,25%-5,5%.

Tot i això, el més important d'aquest nou conclave serà l'actualització de les seves projeccions econòmiques i, sobretot, del seu diagrama de punts, davant l'expectativa de saber si mantindrà les tres retallades de tipus anunciades per al 2024 o en rebaixarà les previsions.

"Creiem que es mostraran una mica més 'hawkish/durs' que a la reunió de març, quan van estimar tres baixades de tipus cada any entre 2024 i 2026. Estimem que ara es posicionaran amb només dues baixades el 2024 (encara que no descartem que, al final, només n'apliquin una si l'economia segueix sense debilitar-se) i potser alguna altra picada d'ullet suau en el mateix sentit", valoren des de Bankinter.

Una opinió compartida amb Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, que creu que "tenint en compte les dades econòmiques i les tendències de la inflació, hi ha més possibilitats que sentirem una declaració agressiva de la Fed que el contrari".

ATENTS A LA INFLACIÓ

I juntament amb la Fed, l'altra gran protagonista de la setmana serà la inflació. El mateix dia que l'organisme anunciï la decisió de política monetària, el mercat haurà conegut l'IPC del maig.

El consens estima que repetirà el 3,4% en taxa general i es moderi lleugerament fins al 3,5%, des del 3,6% del mes anterior, en la seva variable subjacent, demostrant la seva resistència a retrocedir més.

"Però no hem de descartar que surti una mica pitjor del que s'esperava després d'observar l'inesperat repunt dels guanys personals publicats divendres passat (+4,1% des del +3,9%)", subratllen des de Bankinter.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Oracle donarà a conèixer els resultats trimestrals després del tancament del mercat.

D'altra banda, Elon Musk, CEO de Tesla i Space X, ha amenaçat de prohibir els dispositius d'Apple a les seves empreses després que la companyia de Cupertino anunciés una associació amb OpenAI.

A més, les accions de General Motors pugen a prop d'un 2% després que la companyia anunciés que la Junta ha aprovat la recompra d'accions pròpies per valor de 6.000 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,10% (77,81 dòlars) i el Brent guanya un 0,21% (81,76 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,37% (1,0723 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,12% (2.330 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,445% i el bitcoin perd un 3,7% (67.050 dòlars).

contador