wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza aquest dimarts amb pèrdues moderades després del signe mixt de dilluns i amb els inversors pendents dels resultats empresarials, principalment els de les 'big tech', que durant els propers dies donaran a conèixer les seves xifres del primer trimestre del 2023.

  • 39.331,85
  • -

Aquest dimarts, després del tancament del mercat, serà el torn d'Alphabet i Microsoft, dimecres tocarà a Meta i dijous, a Amazon.

"Aquesta setmana es tracta dels gegants tecnològics dels EUA, que informaran i establiran el to per a les operacions. No hi ha dubte que els guanys dels bancs nord-americans han estat una mica millors del que s'esperava (si es mira el panorama general). Això va mantenir el sentiment positiu entre els operadors, però el que importa ara és com els va als gegants tecnològics", afirma Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets.

Fins ara la temporada de resultats està sent millor del que s'esperava, tot i que per als analistes encara és aviat per treure'n conclusions.

Amb tot, i a més de les xifres de beneficis i vendes, "el més rellevant serà el que diguin les companyies sobre l'esdevenir dels seus negocis i, amb això, la revisió a l'alça o a la baixa que facin de les seves expectatives de resultats que resta d'exercici", destaquen des de Link Securities.

"La possibilitat addicional de més reduccions de personal en un esforç per impulsar els marges i qualsevol projecció de perspectiva de guanys d'aquestes empreses estarà sota un escrutini particular", afirma Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor.

FIRST REPUBLIC ES DESPLOMA

Els bancs regionals també centren l'atenció dels inversors aquest dimarts, especialment després dels resultats de First Republic Bank, que ha patit durant el primer trimestre de l'any sortides als seus dipòsits per més de 100.000 milions de dòlars, xifra que suposa a prop del 58%. Els títols de l'entitat cauen més d'un 27% a Wall Street.

El banc, que va anunciar els seus comptes ahir després del tancament, també ha assegurat que "està prenent accions per enfortir el seu negoci i reestructurar-ne el balanç", de manera que planeja retallar la plantilla en uns 7.200 treballadors per al segon trimestre.

Els resultats de First Republic Bank no van ser bones notícies per als inversors. Les preocupacions dels bancs comporten el risc d'un enduriment més gran del crèdit, cosa que al seu torn és fonamentalment dolent per als negocis, els guanys, les expectatives de guanys i, per tant, les valoracions de les accions", adverteix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, aquest dimarts es donarà a conèixer el sentiment del consumidor dels EUA de l'abril que publica The Conference Board. En principi s'espera que aquest indicador de consum s'hagi mantingut estable al mes, per la qual cosa, si supera les expectatives, "serà ben rebut per uns inversors cada cop més preocupats per les perspectives de creixement de l'economia nord-americana", afegeixen a Link Securities.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,36% (79,04 dòlars) i el Brent avança un 0,35% (83,03 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,1039 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,05% (1.999 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,45% i el bitcoin perd un 0,16% (27.332 dòlars).

Noticias relacionadas

contador