photo d archives une plaque de rue de wall street est vue pres de la bourse de new york 20240627183108

Wall Street cotitza amb caigudes moderades aquest dimarts després d'un dilluns mixt al mercat nord-americà durant el qual el Dow Jones va marcar el vint-i-tresè màxim històric de l'any i el primer des del 17 de juliol passat. Per contra, l'S&P 500 i el Nasdaq Composite van tancar a la baixa llastats pel comportament negatiu dels valors tecnològics.

  • 44.296,51
  • -

Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, destaca que ahir "es va reactivar la rotació sectorial" que vam poder observar a principis de juliol, amb els inversors venent els valors que millor comportament han tingut aquest any, concretament els del sector tecnològic i els dels serveis de comunicació, per comprar valors o sectors que s'han quedat una mica endarrerits, com els de consum bàsic, immobiliari, utilitats, materials, telecomunicacions i el de l'energia.

Aquest darrer sector es va donar suport al fort repunt del preu del cru, que es va veure impulsada a l'alça per dos factors. En primer lloc, el conflicte civil a Líbia, que va provocar que s'aturessin les exportacions de petroli, i, d'altra banda, l'escalada de la tensió a l'Orient Mitjà, després que Israel i Hezbol·là hagin empitjorat els seus atacs a la frontera amb el Líban. Aquest dimarts, el cru cedeix amb moderació, amb el Brent cotitzant als 80,9 dòlars i el WTI, als 76,9 dòlars.

UNA ALTRA JORNADA DE TRANSICIÓ

Sigui com sigui, la veritat és que la jornada d'ahir es va caracteritzar per la poca activitat, malgrat l'alta volatilitat, i alguns analistes apunten que aquest dimarts podria ser molt semblant. Segons Fernández-Figares, aquesta sensació que ens trobem en unes sessions de "transició" es pot deure que el mercat està esperant les principals cites de la setmana.

Entre elles, l'expert de Link Securities destaca els resultats d'Nvidia, que es coneixeran aquest dimecres al tancament del mercat i que creu que, "sens dubte, mouran els mercats, per bé o per mal". Els analistes de mercat assenyalen que, a més de donar compte de com va a una de les empreses més seguides del món, servirà també per calibrar com afronten les tecnològiques l'última part de l'any, especialment després de les decebedores xifres de Tesla i Alphabet (matriu de Google).

D'altra banda, entre dijous i divendres es donaran a conèixer les lectures preliminars de l'agost dels IPCs de la zona de l'euro i de les principals economies. A més, els inversors també estan molt pendents que el Departament de Comerç dels EUA publiqui divendres la lectura del juliol de l'índex de preus del consum personal, conegut com a PCE, l'indicador més seguit per la Reserva Federal (Fed). Per Fernández-Figares, el comportament d'aquesta referència "pot determinar l'import de la rebaixa dels tipus d'interès oficials" que el mercat espera que faci la Reserva Federal (Fed) a mitjans de setembre.

En aquest sentit, el mercat s'ha tornat molt optimista als darrers dies després que Jerome Powell, president del banc central nord-americà, hagi indicat que "ha arribat el moment d'ajustar la política". "La direcció qu cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", assenyalava Powell divendres passat durant la intervenció a Jackson Hole. A més, les actes de la reunió del juliol de la Fed, publicades dos dies abans, oferien una pista similar sobre la propera relaxació de la política.

Per al mercat, l'interrogant ara és saber de quant serà la reducció: 25 o 50 punts bàsics (pb). Segons els analistes de Pimco, el llenguatge de Powell "deixa clar que la Fed retallarà els tipus almenys 25 pb a la reunió de setembre i que assenyalarà, a través de les seves projeccions, que s'esperen almenys dues retallades més de 25 punts bàsics a les dues reunions restants d'aquest any, al novembre i al desembre". Amb tot, els estrategs de Schroders adverteixen que potser les expectatives dels inversors poden ser “excessives”.

D'altra banda, els inversors estaran pendents de l'actualització del PIB dels Estats Units, que es coneixerà aquest dijous, així com de les sol·licituds inicials de desocupació. "S'espera que el PIB dels EUA hagi rebotat el 2,8% al tercer trimestre, des de l'1,4% registrat un trimestre abans. Però l'índex GDP Now de la Fed d'Atlanta suggereix que el creixement del tercer trimestre pot ser més lent que això, al voltant del 2%. Les xifres de creixement i inflació prou febles haurien de mantenir els coloms de la Fed al pati de l'esplai abans de les dades d'ocupació de la setmana que ve", assenyalava ahir Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

ALTRES MERCATS

L'euro es manté pla enfront del dòlar (+0%, 1,11 dòlars). D'altra banda, l'unça d'or cau un 0,48% i cotitza als 2.543 dòlars, mentre que la plata perd un 0,4% i perd els 30 dòlars.

Al mercat de les criptomonedes, el bitcoin retrocedeix a prop d'un 2% i cotitza per sota dels 62.500 dòlars. L'ethereum segueix la seva estela i s'intercanvia per 2.600 dòlars.

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3.846%.

Noticias relacionadas

contador