Wall Street registra pèrdues, aquest dilluns mentre que l'IBEX i la resta de borses europees tanquen avui per la festivitat de dilluns de Pasqua. A Àsia, la sessió també s'ha saldat amb signe dispar després d'un informe d'ocupació del març, publicat divendres passat, que va mostrar la resistència del mercat laboral nord-americà.
- 42.840,26
- -
Als Estats Units, el Nasdaq és l'índex que pitjor comportament està registrant a l'inici de la setmana, amb caigudes superiors a l'1%. Els títols d'Apple es deixen a prop d'un 2,5%, després que la consultora IDC alertés d'una disminució del 40% en els enviaments d'ordinadors de la companyia de la poma al primer trimestre de l'any.
També estan caient les accions de Tesla després d'una desacceleració de les vendes d'automòbils a la Xina, el mercat més gran del fabricant texà, durant el mes de març passat. Segons l'Associació Xina d'Automòbils de Passatgers, els turismes venuts a la Xina al tercer mes de l'any van augmentar un 0,3% fins als 1,59 milions, enfront del creixement del 10,4% al febrer, i van caure un 13,4% durant el trimestre respecte a l'any anterior, ja que les vendes de gener es van desplomar un 38%.
Els empresaris nord-americans van afegir 236.000 llocs de treball al mes passat, una desacceleració respecte als 326.000 de febrer i lleugerament per sota de les expectatives dels economistes. Els salaris, per part seva, van créixer un 0,3% respecte al febrer, en línia amb les expectatives. Tot i això, els guanys salarials interanuals es van alentir fins al 4,2% des del 4,6%. La taxa d'atur va baixar al 3,5%, enfront de les expectatives que es mantingués al 3,6% del mes anterior.
DADES CLAU D'INFLACIÓ I RESULTATS
Aquesta segona setmana d'abril arriba amb cites rellevants als mercats. Dimecres i dijous es publicaran les dades de l'índex de preus al consum i de l'índex de preus al productor als EUA, que seran clau per determinar si la Reserva Federal (Fed) fa una pausa o posa fi a la campanya de pujades de tipus. Dimecres també es donaran a conèixer les actes de l'última reunió de la Reserva Federal i divendres, atents a l'IPC del març a Espanya.
"El mercat espera que la inflació al març dels EUA baixi fins al 5,2% des del 6% del febrer, cosa que suposaria la novena caiguda mensual des dels màxims del mes de juny passat al 9,1%. Encara que s'espera un fort descens per l'efecte base dels alts preus de l'energia del març de l'any passat després de la invasió de Rússia a Ucraïna, les pujades recents del petroli fan témer nous repunts durant els propers mesos, a més, la inflació subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments, continua pujant, cosa que mostra com l'augment dels preus s'ha estès a altres sectors", assenyala Joaquín Robles, d'XTB.
"Segons l'eina de FedWatch de CME, hi ha un 60% de possibilitats que la Fed pugi 25 punts bàsics més. Això podria suposar l'últim moviment en aquest cicle de pujades, encara que els tipus podrien romandre alts durant més temps del previst" , afegeix Robles.
Aquesta setmana també es coneixerà la primera tanda de resultats empresarials del primer trimestre. Com sempre, la temporada comença als Estats Units amb els bancs. Divendres anunciaran xifres JP Morgan Chase, Wells Fargo i Citigroup.
VA SUPERAR ELS 9.300 PUNTS
Respecte a l'IBEX, i a l'espera que demà torni a cotitzar després del dia festiu de divendres, cal subratllar que dijous va aconseguir tancar per sobre de la resistència dels 9.300 punts.
Els experts de Bolsamanía subratllen que, després de depassar aquests preus, podríem acabar veient una extensió de les alces fins als màxims del buit baixista que va deixar el 10 de març passat als 9.423 punts.
"La resistència clau es troba als 9.527 punts, màxims anuals. Si aconsegueix superar-la, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins als 10.000 punts. Per sota, el primer nivell de suport se situa als 9.070 punts, mínims del buit alcista que va deixar a finals del mes passat. No descartem que acabi cobrint aquest nivell de preus abans de continuar amb la seva escalada alcista", indiquen els analistes de Bolsamanía.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0824 dòlars (-0,02%). El petroli està molt pla a hores d'ara. El Brent se situa als 85,06 dòlars i el WTI, als 80,69 dòlars.
L'or perd un 0,95%, encara que es manté per sobre dels 2.000 dòlars (2.007 dòlars). La plata cedeix un 0,67% (24,92 dòlars).
El bitcoin cotitza als 28.251 dòlars (+0,6%) i l'ethereum, als 1.858 dòlars (+0,14%).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,392%.