wall street termine en baisse 20220430085718

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest divendres després de les compres destacades de dijous, durant una sessió marcada per unes sòlides dades econòmiques i per l'excel·lent debut borsari d'Arm. Durant aquesta jornada, els inversors coneixeran més referències importants i ja estan esperant la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed), que tindrà lloc dimecres que ve.

  • 42.175,11
  • -

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana guanyadora, amb pujades properes a l'1% per al Dow Jones, de l'1,1% per a l'S&P 500 i de l'1,2% per al Nasdaq.

"Les dades publicades als EUA van mostrar que tant les vendes al detall com els preus de producció van augmentar a causa dels preus més grans de la gasolina l'agost. Però també van mostrar que gastar més en combustible no va fer que els nord-americans gastessin menys en altres llocs. I això és inflacionari", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, l'experta considera que "els últims esdeveniments despertaran, en algun moment, els falcons de la Reserva Federal (Fed). No hi ha cap possibilitat que Jerome Powell anunciï la fi de les pujades de tipus la setmana que ve. Només dirà que la trajectòria de la inflació subjacent és tranquil·litzadora, però que l'augment dels preus de l'energia és un risc que han de gestionar".

Per als analistes de Link Securities, les últimes dades macro no variaran la posició de la Fed de fer una pausa en el seu enduriment monetari de cara a la reunió de setembre. Tot i això, pensen que "serà el comportament de la inflació, especialment del seu component subjacent, el que determini si la Fed dona per finalitzat el seu procés d'alces de tipus, com sembla que ha fet el BCE, o apuja aquests un cop més".

A l'agenda econòmica d'aquest divendres, el mercat coneixerà les dades de la producció industrial de l'agost, que espera que hagi crescut lleugerament; i de la lectura preliminar del setembre de l'índex de sentiment dels consumidors, que elabora amb periodicitat la Universitat de Michigan.

Així mateix, en aquesta jornada tindrà lloc la 'quadruple hora bruixa', venciment d'opcions i futur, cosa que podria augmentar la volatilitat del mercat.

EXITÓS DEBUT D'ARM

El grup tecnològic Arm, controlat pel grup japonès Softbank i que subministra als fabricants de xips dissenys de circuits essencials, ja cotitza a Wall Street, després del seu exitós debut aquest dijous a l'índex Nasdaq, on va acabar la sessió amb una pujada del 24,69%, fins als 63,59 dòlars, després d'obrir la cotització als 56,10 dòlars. Aquest divendres, els seus títols tornen a pujar a prop d'un 6% a la borsa.

La bona estrena d'Arm al parquet novaiorquès li va permetre assolir una capitalització de mercat de més de 65.000 milions dòlars, i s'ha convertit en la major OPV des que el fabricant de vehicles elèctrics Rivian va debutar el 10 de novembre del 2021.

"Arm estima actualment que 'el 70% de la població mundial utilitza productes basats en Arm' als seus PC, automòbils, telèfons intel·ligents, etc. I el creixement és l'única direcció possible per al dissenyador de xips amb la sobtada arribada de la IA a les nostres vides", afegeix Ozkardeskaya. Les seves accions es tornen a disparar un 10% a la preobertura.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A més, el sindicat United Auto Workers (UAW) ha iniciat una vaga en tres plantes de muntatge dels Estats Units de General Motors, Ford Motor i Stellantis, després que els treballadors i els fabricants d'automòbils no hagin arribat a un acord sobre un nou contracte laboral.

A més, Disney ha negat que hagi pres alguna decisió respecte a la venda de la seva cadena de televisió ABC, encara que sí que s'ha mostrat disposada a estudiar desinversions.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,60% (90,66 dòlars) i el Brent avança un 0,51% (94,20 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (1,1066 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,33% (1.939 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,32% i el bitcoin perd un 0,17% (26.601 dòlars).

Noticias relacionadas

contador