- Ens trobem en un entorn de reflació, afirmen els experts de BlackRock
- La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys torna a repuntar fins el 2,27%
Vendes moderades a Wall Street després que el Dow Jones hagi pujat set dies seguits i marcat quatre màxims històrics consecutius en les últimes sessions, després del triomf de Donald Trump en les eleccions dels Estats Units. L'índex va tancar molt prop del nivell psicològic de 19.000 punts.
- 42.992,21
- -
- 21.473,01
- -1,36%
- 6.810,83
- -
Encara que el Dow va ser el selectiu que menys va pujar aquest dimarts en la borsa americana, ja que els guanys van estar liderats, per primera vegada en una setmana, pel sector tecnològic. El Nasdaq es va revaloritzar un 1% i va atenuar la divergència a la baixa que havia mostrat en les últimes sessions respecte al Dow, una mostra més de la incertesa que ha provocat el triomf de Trump i de la Gran Rotació que s'està observant en les borses mundials en els últims dies.
Els entorns reflacionistes beneficien a les matèries primeres i les accions de valor i perjudiquen als denominats actius refugi
Richard Turnill, estrateg cap d'inversions a nivell global a BlackRock, el fons d'inversió més important del món, comenta que malgrat les creixents pressions sobre els preus, la major tolerància dels bancs centrals cap a la inflació i l'èmfasi en les polítiques pressupostàries, ens trobem en un entorn de reflació. "Creiem que l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units i la majoria republicana al Congrés impulsarà aquesta dinàmica a curt termini", afirma.
Aquest expert afegeix que els entorns reflacionistes, caracteritzats per un creixement econòmic nominal més sòlid, tendeixen a impulsar actius com les "matèries primeres i les accions de valor i a perjudicar als denominats actius refugi". Prova d'això, argumenta, és el recent augment del rendiment dels bons del Tresor nord-americà a 10 anys (els preus dels bons i els rendiments es mouen en adreces oposades), així com el "mal comportament de sectors com el de subministraments públics enfront de la rendibilitat superior oferta pels sectors més cíclics, com el bancari".
A nivell tècnic, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que l'S&P 500 es troba molt prop del seu màxim històric, situat en 2.193, 81 punts. Per a aquest expert, seria positiu que aquest indicador també marqués nous màxims perquè "les divergències a la baixa" a Wall Street, sobretot del Nasdaq, "fossin les menys possibles".
A l'escenari econòmic, l'índex de preus de producció d'octubre s'ha mantingut plànol, enfront de la pujada esperada del 0,3%. I la producció industrial del mateix mes també s'ha mantingut plana, enfront de la pujada prevista del 0,2%. Falta per publicar-se l'índex de confiança del sector constructor NAHB de novembre. A més, es publicaran els inventaris setmanals de cru als EUA.
A nivell empresarial, la detallista Target puja prop de l'1% després de presentar els seus resultats. Després del tancament, el grup tecnològic Cisco Systems publicarà els seus comptes. D'altra banda, els grans bancs com Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo i Bank of America cauen més del 1% després d'haver liderat les pujades en les últimes sessions.
Després del fort rebot del 5% registrat el dimarts, els futurs sobre el cru West Texas (WTI), cauen un 0,4%, fins a 45,62 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,1%, fins a 1,0708 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys torna a repuntar fins al 2,254%, molt prop dels seus màxims de desembre del passat any, en 2,354%.