Wall Street cotitza amb vendes aquest divendres després del rebot de dijous, liderat pels valors tecnològics, que van portar el Nasdaq a marcar un nou màxim històric en preus de tancament. Això, a mesura que el mercat assimila que la Reserva Federal (Fed) no podrà iniciar les baixades de tipus al mes de juny, com s'havia descomptat, i que possiblement ho farà menys de les tres vegades que esperaven els inversors.
- 20.740,78
- 0,36%
"Els preus industrials dels EUA van repuntar al març, igual que l'IPC, mostrant més pressions inflacionistes, i Collins (Fed) ja dona gairebé per fet que els tipus baixaran menys del que s'esperava aquest any", valoren a Bankinter.
Alhora, el president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, ha tornat a insistir que el banc central nord-americà podria necessitar més temps per generar la confiança necessària que doni lloc a una flexibilització de la política monetària.
Al còmput setmanal, ia falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana mixta, amb pujades de l'1,2% per al Nasdaq, i pèrdues de l'1% i del 0,10% per al Dow Jones i l'S&P 500, respectivament.
ARRENCA LA TEMPORADA DE RESULTATS
L'altre punt d'interès per als inversors és l'inici de la temporada de resultats, amb els grans bancs dels EUA donant el tret de sortida.
"Si a les darreres sessions ha estat la macroeconomia la que ha determinat en gran mesura el comportament de les borses, a partir d'aquest divendres serà la microeconomia, concretament els resultats trimestrals de les companyies cotitzades, la que passarà a centrar l'atenció dels inversors, ja que comença a Wall Street de manera oficial la temporada de publicació dels resultats del trimestre passat”, expliquen a Link Securities.
D'aquesta manera, han començat a retre comptes JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo i BlackRock, amb unes xifres molt diferents.
El primer a confessar-se davant del mercat ha estat BlackRock, que ha elevat el benefici net un 36%, fins als 1.573 milions de dòlars entre el gener i el març respecte als 1.157 milions aconseguits durant el mateix període de l'any passat. Així mateix, els actius sota gestió (AUM, per les sigles en anglès) han ascendit a un rècord de 10.472 milions de dòlars, un augment del 15% impulsat per "un creixement orgànic constant i moviments positius del mercat".
JP Morgan també ha registrat una millora del benefici net, que s'ha situat als 13.419 milions de dòlars, un 6% més que els 12.622 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior. Tot i això, Jamie Dimon, president i conseller delegat del banc, ha advertit d'un "panorama mundial inquietant". La companyia es deixa un 3,5% a la borsa aquest divendres.
Al costat contrari, Wells Fargo, que ha informat que els seus beneficis van minvar un 7% al primer trimestre del 2024, afectats per uns menors ingressos nets per interessos.
Per part seva, Citigroup ha anunciat que els guanys van caure un 27% fins als 3.371 milions de dòlars, per a un total d'1,58 dòlars per acció, molt per sobre dels 1,23 dòlars per acció que projectaven els analistes. La companyia atribueix aquest resultat a pèrdues netes de crèdit més grans en targetes, parcialment compensades per una menor reserva per a pèrdues de crèdit acumulada. Les seves accions pugen un 2,5% després dels resultats.
Pel que fa a l'agenda econòmica, aquest divendres es donarà a conèixer el sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan, que també recull les expectatives d'inflació.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Apple planeja revisar la línia de productes Mac per incorporar-hi nous xips centrats en intel·ligència artificial (IA).
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,72% (87,34 dòlars) i el Brent avança un 2,27% (91,76 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,85% (1,0632 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,74% (2.414 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,513% i el bitcoin cedeix un 0,32% (70.188 dòlars).