unicaja ceo junta 2023
Unicaja Banco

Unicaja Banc ha celebrat aquest dimarts una junta general extraordinària d'accionistes a la seva seu de Màlaga on s'ha votat, i aprovat, la ratificació tant del nou conseller delegat de l'entitat, Isidro Rubiales, com dels quatre nous consellers independents: Rocío Fernández, Antonio Carrascosa, Inés Guzmán i Nuria Aliño.

  • 1,16€
  • -2,45%

Així ho ha comunicat Unicaja en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què explica que els accionistes han aprovat "mantenir temporalment la vacant" existent per la renúncia del representant d'Oceanwood, David Vaamonde, després que l'agost el fons reduís del 7% al 0,35% la participació a l'entitat.

Pel que fa a aquest assumpte, el banc ha assenyalat que ha iniciat el procés de selecció d'un nou conseller independent, però que encara "no s'ha pogut finalitzar". Per això, els accionistes han donat suport que el Consell d'Administració cobreixi aquesta vacant "per cooptació, que serà, si escau, sotmesa a ratificació a la propera junta general d'accionistes".

També s'ha aprovat mantenir fixat quinze el nombre de membres del Consell d'Administració del banc.

POLÍTICA DE REMUNERACIÓ FINS AL 2026

Unicaja també ha portat a la junta la política de remuneració dels consellers que s'aplicarà des de la data de la seva aprovació i durant el 2024, el 2025 i el 2026, que ha estat aprovada.

El banc ha proposat fixar en 1,95 milions d'euros l'import màxim de la remuneració anual del conjunt dels consellers "en la condició de tals, és a dir, sense considerar la remuneració per l'exercici de funcions executives". Aquest import màxim serà aplicable des de la seva aprovació i durant l'exercici 2024, i s'actualitzarà el 2025 i 2026 "d'acord amb el percentatge de revisió salarial que es fixi al conveni col·lectiu aplicable als treballadors" de l'entitat. Romandrà vigent fins que la junta no acordi la seva modificació.

El consell també ha demanat autorització als accionistes per lliurar als consellers executius durant el període de vigència de la política de remuneració i sempre que compleixin les condicions establertes una cartera d'accions amb un valor màxim d'1,2 milions d'euros.

Aquesta quantitat es divideix en 964.408 euros en concepte de retribució variable a curt termini (fins a 296.240 euros per cada exercici complet i fins a 75.688 euros per la part proporcional de l'exercici 2023 en què estarà vigent aquesta política) i fins a 296.240 euros en concepte de retribució variable a llarg termini.

"L'import corresponent a la retribució a curt termini per cada exercici serà objectiu d'actualització anual d'acord amb el percentatge de revisió salarial que es fixi al conveni col·lectiu aplicable als treballadors de la societat", cosa que pot portar a una actualització de l'import màxim total, ha explicat Unicaja.

També ha remarcat que "a l'efecte de determinar el nombre d'accions a lliurar en cadascuna de les dates corresponents, es tindrà en compte el preu de l'acció d'Unicaja Banc que es correspongui amb el valor mitjà del preu de cotització de l'acció entre les dates de tancament de l'exercici i la d'aprovació dels comptes anuals corresponents a aquest exercici per la junta”.

Noticias relacionadas

contador