ep archivo   sucursal de unicaja
UNICAJA - Archivo

Unicaja pateix a borsa aquest dimarts (-3,7%, 1,29 euros) després d'uns resultats que no han entusiasmat els analistes, malgrat que el seu benefici ha pujat un 98% al primer semestre, fins als 294 milions d'euros.

  • 1,15€
  • -1,87%

Els experts de Jefferies, que aconsellen mantenir el valor en cartera, amb una valoració d'1,30 euros, afirmen que "la dinàmica dels marges és pitjor que la dels seus competidors" i també destaquen que "no hi ha una millora en la guia per al marge d'interessos”.

En positiu, valoren que el banc ha elevat el seu objectiu de rendibilitat per a la ràtio RoTE per sobre del 10%, enfront de la previsió anterior superior al 9%, i també una dinàmica "millor" per al Cost del Risc, "molt per sota de la guia de 30-35 punts bàsics".

Per part seva, els analistes de Renta 4, que han situat la seva recomanació i valoració 'en revisió', assenyalen que els resultats del segon trimestre estanc "s'han situat una mica per sota" de les seves estimacions "en marge d'interessos, marge brut i marge net".

A més, afegeixen que "el marge d'interessos cedeix un 2%" enfront del primer trimestre i ja comença a recollir un procés de repreciació de la cartera de crèdit a la baixa".

Finalment, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, destaquen que "el millor en marges ha quedat enrere", ja que el marge de clients va caure al 2,83% des del 2,91% al primer trimestre , encara que afegeixen que "l'activitat comercial es reactiva i la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) millora fins al 45%".

Noticias relacionadas

contador