ep archivo   sede de unicaja
UNICAJA - Archivo

Unicaja ha emès un bo verd, en format sènior preferent, per un import de 300 milions d'euros, a un termini de cinc anys i venciment el setembre del 2029, amb opció d'amortització anticipada al quart any pel 100% del valor nominal.

  • 1,16€
  • 0,52%

El preu s'ha fixat en 105 punts bàsics (pbs) sobre midswap, 35 pbs per sota dels 140 pbs oferts a l'anunci, gràcies a l'elevada demanda obtinguda, que ha superat els 1.200 milions d'euros.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat BBVA, BofA Securities, Natixis i Société Générale i ha comptat amb la participació de més de 90 inversors institucionals d'Europa, Àsia i Amèrica.

Es tracta del quart bo verd emès per l'entitat des del 2022 i els fons aniran destinats a finançar projectes d'energies renovables i hipoteques residencials. Aquestes finalitats estan alineades amb els ODS 7 (Energia assequible i no contaminant), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 13 (Acció pel clima).

QUART BO VERD

Unicaja ha emès des del 2022 quatre bons verds per un total de 1.600 milions d'euros.

L'objectiu de l'entitat és contribuir financerament al desenvolupament d'una societat més justa i integradora, recolzada en una gestió econòmica eficient i respectuosa amb la preservació del medi ambient, afavorint la progressiva reducció de les emissions de CO2, tant pròpies com de la clientela, per assolir la neutralitat climàtica no més tard de 2050".

El banc compta des del 2022 amb un Marc de Bons Verds, revisat el 2024, que està alineat amb els Principis dels Bons Verds (GBP, per les sigles en anglès) de l'Associació Internacional del Mercat de Capitals (ICMA), publicats al juny del 2021.

contador