L'enfonsament dels bons corporatius i de països emergents per la crisi del coronavirus presenta "la millor oportunitat d'inversió en aquests actius de l'última dècada", per la qual cosa és preferible la inversió en crèdit que en accions en aquest context de volatilitat extrema a les Borses, segons UBS.
El banc preveu una "recessió curta" i assegura que "les polítiques monetàries i fiscals s'estan desplegant amb una rapidesa i contundència inusitades" de manera que hi ha "una gran oportunitat" en aquests actius crediticis, ha argumentat el responsable d'inversió d'UBS a Espanya, Roberto Scholtes.
Els bons amb grau d'inversió ('BBB-' cap amunt) que està comprant massivament el Banc Central Europeu (BCE) han vist com la mitjana del seu diferencial saltava uns 130 punts bàsics i la seva rendibilitat fins a l'1,8%. "Esperem que durant els pròxims mesos desfacin unes dues terceres parts d'aquest salt", ha afirmat Scholtes.
L'entitat no preveu "grans canvis" en la corba de referència alemanya, per la qual cosa estima que el retorn total en un any podria superar el 7%, per la qual cosa es tracta de "tota una ganga quan un va de la mà del banc central".
En el cas dels bons d'alt rendiment, coneguts com a 'bons escombraries' a Espanya, el diferencial del 'high yield' als Estats Units s'ha disparat més de 500 punts bàsics per la preocupació davant les probables fallides d'empreses vinculades al 'fracking'.
Segons els càlculs de la firma, aquest segment ja descompta que cada any reestructuraran el seu deute una desena part de les companyies, o bé que una quarta part de tots els emissors 'high yield' farà fallida enguany, una proporció superior a la del 2009.
No obstant això, l'escenari central d'UBS contempla que el diferencial mitjà retrocedeixi fins als 550 punts bàsics, per la qual cosa si la corba de tipus estatunidenc es queda prop de l'1% i l'alemanya en negatiu, els retorns nets a dotze mesos podrien fins i tot superar el 20% als Estats Units i el 18% a Europa.
D'altra banda, l'entitat ha insistit en les oportunitats en deute sobirà de països emergents, on la prima de risc mitjana ha saltat uns 300 punts bàsics, per la qual cosa "bastarà que el diferencial mitjà retrocedeixi 150 punts bàsics perquè el retorn net pugui superar el 15%".
UBS considera que els exportadors de petroli i altres matèries primeres passaran per "serioses dificultats", però no preveu impagaments "més enllà dels països que porten anys a la corda fluixa".