ep archivo   la mitad de las facturas se pagan con retraso en espana con un periodo medio de 80 dias
UGT - Archivo

JP Morgan analitza aquest dilluns l'evolució de la temporada de resultats del primer trimestre i destaca tres tendències "interessants" de l'actual període de comptes d'empreses en què estem immersos, una que es manté i dues que mostren una rotació.

1. En primer lloc, el banc nord-americà diu que tot el creixement dels guanys empresarials als Estats Units segueix impulsat pels '7 Magnífics'. El primer trimestre va ser el cinquè trimestre consecutiu en què, si se n'exclou la contribució dels '7 Magnífics', els 493 constituents restants de l'S&P 500 van mostrar un creixement de BPA (benefici per acció) negatiu en termes interanuals. "Això ha estat beneficiós per a la nostra contínua sobreponderació en growth enfront de value, i la sobreponderació en grans enfront de petites empreses, però les probabilitats que vegem alguna reversió podrien augmentar", afirma JP Morgan.

2. Els resultats d'empreses europees comencen a fer-ho millor enfront dels dels Estats Units, "i aquesta va ser una de les raons per les quals vam millorar la zona euro enfront dels Estats Units el trimestre passat", diu el banc. "Continuem creient que la regió almenys mantindrà la seva posició davant dels Estats Units, independentment de la direcció del mercat de valors en general", afegeix.

3. Els guanys del sector cíclic s'estan debilitant enfront dels dels defensius. Per a l'S&P 500, el creixement mitjà del BPA dels cíclics està ara per sota dels defensius per primera vegada des de la covid.

"Aquesta és una de les raons per les quals vam argumentar a principis d'abril a favor d'una rotació cap a defensius, especialment als sectors d'utilities i immobiliari. Des d'una perspectiva descendent, estem particularment preocupats per les perspectives de guanys del sector automobilístic, i el qualifiquem amb infraponderar".

contador