wall street termine en baisse 20220430090921

El Nasdaq tancava divendres passat la setmana i el mes d'abril amb una patacada del 4,17%, registrant el seu pitjor mes des del 2008. El Dow Jones i l'S&P no es quedaven curts i perdien un 2,77% i un 3, 63%, respectivament. Abril, que sol ser un mes tradicionalment bo per a les borses occidentals, ha estat al final considerablement dolent, especialment per als índexs nord-americans.

Els experts de Link Anàlisis, al seu informe diari d'aquest dilluns, destaquen una sèrie de "fites" a la renda variable nord-americana durant el mes passat que consideren rellevant subratllar per posar en perspectiva l'abast del càstig que ha rebut.

1. Per a l'S&P 500, el mes d'abril passat (-8,8% al mes) ha estat el pitjor abril des del 1970 i el mes més negatiu des del març del 2020, quan es va iniciar la pandèmia. A més, la caiguda del 13,3% que acumula l'índex durant els quatre primers mesos de l'any és la més gran que ha patit en aquest període de temps en qualsevol exercici des del 1939.

2. El Dow Jones també ha experimentat el pitjor mes d'abril (-4,9% al mes) des de l'abril del 1970.

3. El Nasdaq Composite ha viscut el descens més important en un mes d'abril (-13,3% al mes) des de l'any 2000, en plena implosió de la bombolla.com. A més, per a aquest índex l'abril passat és el pitjor mes des del d'octubre del 2008.

EUROPA, TAMBÉ MAL... PERÒ MILLOR

A Europa les coses tampoc no han anat bé, encara que la situació no ha estat tan negativa. L'EuroStoxx ha perdut el 2% a l'abril. El CAC s'ha deixat un 1,9% i el DAX, un 2,2%. L'FTSE MIB ha cedit 3,1% a l'abril. L'IBEX i el FTSE 100 han estat capaços d'acabar en verd. El selectiu espanyol ha estat el millor (+1,6%), mentres que l'índex britànic ha pujat un lleu 0,4%.

"L'IBEX s'ha afavorit de la gairebé nul·la exposició de les companyies que el componen a Rússia i Ucraïna per la seva elevada exposició a Llatinoamèrica", expliquen des de Link Análisis.

Els retrocessos al mes passat als mercats borsaris europeus han estat molt més continguts que a Wall Street, principalment perquè el pes relatiu en els seus principals índexs dels valors de creixement, concretament dels tecnològics, és molt inferior al que aquest tipus de valors mantenen en índexs com l'S&P 500 o, sobretot, al Nasdaq Composite, afegeixen aquests experts.

Molts dels valors tecnològics nord-americans estan acumulant descensos superiors al 50% des dels seus màxims recents, amb les cotitzacions molt penalitzades pel fort repunt dels rendiments dels bons a llarg termini, que redueixen substancialment el valor present dels seus fluxos de caixa futurs i, per això, les valoracions.

contador