cb asia stocks 5 short1
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han viscut una sessió de moviments mixtos i moderats aquest divendres, amb els inversors en compàs d'espera mentre es mantenen pendents de la dada d'ocupació que es publica aquest divendres als Estats Units. Després d'unes referències febles a l'altre costat de l'Atlàntic aquesta setmana (ISM manufacturer i serveis, ocupació de la consultora ADP...), aquesta referència sembla especialment rellevant.

Els principals índexs nord-americans van caure durant els primers compassos de la passada sessió, però després es van donar la volta i van acabar amb alces importants davant un increment de les expectatives de baixada de tipus per part de la Fed precisament per la debilitat macro. El banc central nord-americà es reuneix entre el 29 i el 30 d'aquest mes.

"Les esperances que la Reserva Federal segueixi retallant tipus sembla que estan ajudant a estabilitzar els mercats a la recta final de la setmana", assenyala Jingyi Pa, expert d'IG a Àsia.

El Nikkei ha finalitzat la jornada gairebé pla (+0,2%) mentre que el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,5%. El Kospi de Corea del Sud ha sumat un 0,1% amunt, mentre que els índexs de referència de Taiwan i Singapur han acabat també amb moviments molt moderats. Els mercats de la Xina continental han romàs tancats per festiu.

Mentrestant, a Àsia se segueix molt pendent de la reunió entre la Xina i els EUA prevista per a la setmana vinent (10 i 11 d'octubre). "El mercat segueix esperant el millor (d'aquesta trobada): que, com a mínim, la carnisseria econòmica infligida per la guerra comercial entre els EUA i la Xina sigui suficient per portar a bon terme un acord comercial parcial", apunta Stephen Innes, estrateg de mercats per a Àsia d'AxiTrader.

Noticias relacionadas

contador