dl seoul south korea shopping night asia pb
Sharecast / min woo park via Pixabay
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Jornada de tranquil·litat a les borses asiàtiques, que han tancat en verd animades per la negociació entre Ucraïna i Rússia, que s'han emplaçat per a una nova reunió. Destaca l'avenç registrat per la Borsa de Tòquio, on el principal indicador, el Nikkei, ha tancat amb una pujada de l'1,2% fins als 26.844,72 punts.

Per part seva, el compost de Xangai ha avançat un 0,77% durant la sessió d'aquest dimarts i se situa als 3.488,83 punts, mentre que i l'SZSE Component ha sumat una pujada del 0,24%. El Hang Seng també ha pujat, en aquest cas un 0,17% fins als 22.752 punts, després de sumar tres jornades consecutives a la baixa. Per part seva, el Kospi de Seül ha repuntat un 0,84%. Els mercats de l'Índia i Corea del Sud estan tancats pel dia festiu.

En els avenços tant del Nikkei 225 japonès com el Xangai Composite xinès ha tingut també molt a veure la millora dels seus PMI manufacturers. Però sobretot, les converses d'alt nivell entre Kíev i Moscou, que van acabar aquest dilluns sense cap acord que seguir parlant. Tot i això, per als inversors aquest ja és un gran pas, sobretot després de la incertesa de les últimes jornades a causa de l'atac de Rússia sobre Ucraïna. Els mercats asiàtics s'han estabilitzat aquest dimarts davant dels indicis que no es produirà una escalada immediata de les sancions.

L'índex australià S&P/ASX 200 ha pujat un 0,67%, retallant els guanys que registrava, després que el banc central del país hagi decidit mantenir el tipus d'interès oficial en un mínim històric. En concret, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha dit que "la guerra a Ucraïna és una font important d'incertesa", i per tant mantindrà condicions monetàries molt favorables mentre vigila la inflació.

"Molt del que ha estat succeint als mercats està òbviament eclipsat per les notícies al voltant d'Ucraïna i Rússia en termes de negociacions, però els impulsors significatius seran la resposta dels governs i els bancs centrals en termes de la configuració de la política", ha apuntat Kerry Craig, estrateg de mercat global de JP Morgan Asset Management, segons recull Reuters.

Aquest expert creu que "els mercats se centraran en les implicacions més àmplies del que succeirà al voltant dels preus de l'energia, i el que significa per a la inflació a tot el món".

Noticias relacionadas

contador