le logo de nvidia

Els mercats d'Àsia-Pacífic han viscut aquest dijous una sessió mixta, amb les accions tecnològiques arrossegant els índexs de Corea del Sud i Taiwan després que el fabricant de xips Nvidia reportés els resultats del segon trimestre fiscal 2025. Les xifres han tornat a ser impressionants, amb un benefici rècord de 16.599 milions de dòlars (+168%) i uns ingressos també rècord de 30.040 milions (+122%), i han superat el consens. Tot i això, el fabricant de xips està caient en borsa (-7%) perquè no ha superat les previsions dels analistes més exigents, especialment pel que fa als ingressos previstos per al tercer trimestre (32.500 milions de dòlars).

El gegant tecnològic també ha anunciat una recompra addicional d'accions de 50.000 milions de dòlars.

Els inversors a Àsia han estat atents a qualsevol efecte dòmino en les accions tecnològiques de la regió, que acull empreses de la cadena de valor d'Nvidia, com Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i SK Hynix.

El gegant sud-coreà de xips SK Hynix s'ha desplomat més del 5%, mentre que Samsung Electronics ha caigut més del 2,6%, arrossegant el Kospi un 1% a baix. L'índex Kosdaq, de petita capitalització, cedeix un 0,85%.

L'Índex Ponderat de Taiwan ha perdut un 1,14% i ha liderat les pèrdues a Àsia. Les accions de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company han caigut un 2%, mentre que Hon Hai Precision Industry, conegut internacionalment com a Foxconn, ha baixat un altre 2%.

El Nikkei 225 del Japó s'acaba molt pla (-0,02%), mentre que l'índex Topix avança molt lleument.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,67%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong suma un 0,38% i el Shanghai perd un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador