asiacb1

Els mercats asiàtics han viscut aquest dimarts una sessió mixta després de les alces que es van veure ahir a Wall Street i que van ser superiors (+0,8%) en el cas del Nasdaq.

Els inversors assisteixen a la intervenció del mercat de bons, tant al Japó com a la Xina. En el primer cas, el govern japonès ha pujat el tipus del bo a 10 anys a l'1,1%, un nivell que no es veia a l'última dècada. Aquesta intervenció llença un missatge que ve un augment de tipus d'interès al Japó.

A la Xina també està passant una intervenció. El Banc Popular de la Xina (BPC) ha anunciat que, "per mantenir el bon funcionament del mercat de bons", prendrà prestats bons governamentals d'operadors primaris en operacions de mercat obert, després que el rendiment del deute xinès hagi caigut a mínims històrics.

El Nikkei 225 del Japó puja un 1,09%, mentre que el Topix també avança un 1%. El ien japonès s'ha afeblit fins als 161,67 enfront del dòlar, mantenint-se a mínims de 38 anys. Mitsubishi Heavy Industries ha pujat un 4,87%, fins a un nou màxim històric.

El Kospi de Corea del Sud baixa un 0,6% i el Kosdaq, de petita capitalització, cedeix un 1,9%, després que es publiquessin les dades d'inflació. La taxa d'inflació de Corea del Sud va ser del 2,4% al juny i va incomplir les expectatives dels economistes enquestats per Reuters, que l'havien previst al 2,7%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja un 0,49%. El CSI 300 de la Xina continental baixa lleugerament.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia cau un 0,6% en un dia durant el qual el Banc de la Reserva d'Austràlia ha publicat les actes de la reunió de política monetària del mes de juny, en què els membres del Consell van discutir apujar els tipus de interès, però finalment van decidir mantenir-los estables al 4,35%.

Els membres van dir que encara és possible assolir l'objectiu d'inflació dins d'un marc de temps raonable sense moure's de la plena ocupació, encara que van reconèixer que aquest “camí estret” s'estava tornant cada cop més estret.

Noticias relacionadas

contador