• L'IBEX aguaitava els nivells previs al 'Brexit' en l'obertura de la sessió
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 cau a mitja jornada per sobre de l'1,5%, mantenint-se per sobre dels 8.500 punts, mentre que les places europees ho fan amb lleugers descensos. En concret, les borses del continent experimenten lleugeres caigudes que lidera la borsa de París amb un descens menor al 0,5%.

  • 11.659,20
  • 0,35%
  • 4,35€
  • 0,86%

El selectiu espanyol ha estat colpejat per Telefónica que, un cop presentats els resultats corresponents al primer semestre de l'any, cau per sobre del 5%. La segueixen Banc Santander, CaixaBank, Bankia i Banc Popular, (aquestes tres últimes presentaran aquest divendres les seves dades relatives als sis primers mesos de 2016). que cotitzen en borsa amb caigudes superiors al 3%.

Llegiu també: l'IBEX aguaita els nivells previs al Brexit

Per contra, Acerinox lidera les pujades de l'índex espanyol i aconsegueix pujades al voltant del 4%, mentre que Gamesa ho fa un 3%. Per darrere, Gas Natural cau al voltant de l’1% i Aena, Viscofan, ArcelorMittal, ACS, Ferrovial, Endesa i Amadeus experimenten lleugeres caigudes.

TELEFÒNICA REDUEIX EL SEU BENEFICI UN 42%

La multinacional espanyola de telecomunicacions Telefónica ha presentat els seus resultats abans de l'obertura del mercat, amb una caiguda del benefici net del 42,1% el primer semestre de l'any, fins a la xifra de 1.241 milions d'euros. El descens està provocat en gran mesura per l'evolució dels comptes al Regne Unit i al Brasil i la depreciació de les seves divises.

A més, les xifres del segon trimestre s'han quedat lleugerament per sota del que preveia el mercat. Els analistes esperaven arribar als 711 milions, però, entre abril i juny la companyia ha generat guanys nets per valor de 693 milions d'euros.

ATUR, CONFIANÇA DEL CONSUMIDOR ...

En el pla macroeconòmic, s'han publicat les dades d'ocupació d'Espanya i Alemanya i la confiança del consumidor de la Zona Euro, la xifra s'ha mantingut igual a l'anterior i a l'esperada, al -7,9. Als Estats Units la dada més destacada que es publicarà és la balança comercial de béns, que el període anterior va arribar als 62.000 milions de dòlars.

En el cas espanyol, l'atur continua amb la tònica de descensos. L'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous confirma que ja són 13 els trimestres consecutius en què s'ha reduït la desocupació, encara que en aquesta ocasió s'alenteix la creació de nous llocs de treball amb el fre dels sectors més afectats per la incertesa política, com són la construcció i la indústria. La taxa d'atur d'Alemanya ha estat del 6,1%, igual a la dada esperada que a la xifra de juny.

Llegiu més: Com ha sortit l'EPA? Aquí tens les 10 xifres que t'ho expliquen

ANÀLISI TÈCNICA

L'expert César Nuez considera que "després de les pujades d'ahir, tornen les vendes als principals índexs europeus i que l'IBEX-35 s'està veient arrossegat pel mal comportament de Telefónica". Així, explica que en la jornada d'avui dijous, els mercats digereixen les últimes decisions de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i esperen el resultat del comitè de política monetària del Banc del Japó (BoJ) aquest divendres".

D'altra banda, destaca "la recollida de beneficis a l'IBEX-35, que torna a cotitzar per sota del nivell dels 8.600 punts. Com hem estat comentant en sessions anteriors, el rebot dels últims dies no ens ha de confondre, i és que la tendència principal del nostre selectiu segueix sent clarament a la baixa. El primer suport que cal vigilar es troba en els 8.426 punts. no observarem cap senyal de debilitat mentre no vegem un tancament per sota d'aquest nivell de preus".

Sobre Telefónica, Nuez matisa que des d'un punt de vista tècnic "avui dijous la companyia ha deixat un buit baixista dins el rebot de curt termini que el va portar, en la sessió anterior corresponent al dimecres, a cobrir el buit baixista que va deixar en els 9,21 euros després del 'Brexit'. El valor s'està acostant a nivells molt importants de resistència. Mentre cotitzi per sota de la mitjana de 200 sessions (9,60 euros) no apreciarem la possibilitat d'un canvi de la tendència a la baixa en la qual es mou la companyia des de fa justament un any".

Llegiu més:

Meliá sustituirá a FCC en el Ibex 35

contador