cbtecnicasreunidas short
11,81€
  • -0,08€
  • -0,67%

Técnicas Reunidas és aquest divendres un dels millors valors de l'IBEX. Els títols de la companyia pugen més d'un 4% després d'haver rebut una millora de recomanació per part dels analistes de Kepler Cheuvreux, que han elevat la companyia a 'comprar' des de 'mantenir' i li donen, a més, un potencial del 23% en haver millorat el preu objectiu fins als 29 euros.

La companyia va presentar aquest dijous els seus resultats de 2018, any durant el qual el benefici va caure un 75%, fins als 14,4 milions d'euros, llastat per la situació de Turquia i més concretament de la lira. Segons va explicar Técnicas Reunidas en l'informe remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'impacte negatiu de la divisa turca, unit a la "assumpció de sobrecostos en les últimes fases dels projectes per al seu lliurament en un entorn de crisi molt complex", han estat les raons que han provocat la caiguda dels guanys.

No obstant això, els analistes semblen valorar bé a la companyia. No només els de Kepler, que han tornat a millorar la seva recomanació després d'haver fet el mateix el novembre de l'any passat, quan va elevar el seu consell i el seu preu objectiu i la va treure de la seva llista de valors a evitar, sinó també els de Renta 4.

En un informe, aquesta casa d'anàlisi reitera la seva recomanació de 'mantenir' els títols de la companyia "a l'espera de més visibilitat sobre marges". Creu que les previsions per aquest any són interessants, encara que els experts de Renta 4 diuen que "la progressiva recuperació cap a un nivell normalitzat de marge EBIT del 4% a finals de 2019 haurà d'anar demostrant trimestre a trimestre". Li atorguen un preu objectiu de 26 euros.

Segons els experts d'IG, la pujada que estan experimentant els títols de Técnicas Reunidas es deu també a la confiança que ha insuflat en els inversors el fet que compti amb projectes per valor superior als 10.000 milions d'euros a l'horitzó. I el preu del petroli, que puja un 0,3%, també està contribuint al bon acompliment de la companyia a l'IBEX. De fet, recorden des d’IG, les accions es troben a un 19,73% del màxim de les últimes 52 setmanes, que va ser de 29,85 euros.

Noticias relacionadas

contador