hong kong dl asia hk china
Gary Todd / Flickr (PD)
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Tancament mixt aquest dilluns per a les accions asiàtiques, amb els operadors reaccionant a la publicació dels resultats de l'HSBC, les notícies que arriben des d'Evergrande i la pujada dels preus del petroli.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat al voltant d'un 0,1%, mentre que les accions d'HSBC, que cotitzen a Hong Kong, han pujat al voltant d'un 1% després que el banc informés dilluns d'un benefici abans d'impostos durant el tercer trimestre del 2021 que va superar les expectatives.

Les accions de l'assetjat promotor immobiliari, China Evergrande Group, han acabat amb alces del 0,7%, després d'haver pujat gairebé un 6% anteriorment. L'empresa va anunciar diumenge que havia reprès els treballs en més de 10 projectes, segons Reuters, i entre ells donarà prioritat a la seva unitat de cotxes elèctrics.

Les accions de la Xina continental també han pujat, amb el compost de Xangai guanyant un 0,32%, mentre que el component de Shenzhen ha avançat un 0,259%.

El Nikkei 225 japonès ha caigut un 0,92%, mentre que l'índex Topix ha cedit un 0,48%. El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,32%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 va pujar un 0,41%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat lleugerament a l'alça.

PUJADA PER ALS PREUS DEL PETROLI

Els preus del petroli han pujat a la tarda en l'horari de negociació a Àsia, amb els futurs del cru Brent de referència internacional pujant un 0,8% fins als 86,21 dòlars per barril. Els futurs del cru nord-americà han guanyat un 0,92%, fins als 84,53 dòlars per barril.

Les accions de les companyies petrolieres d'Àsia-Pacífic han pujat, amb l'australiana Beach Energy pujant una 5,43%, mentre que la japonesa Inpex ha guanyat un 2,42%. Les accions de PetroChina, que cotitzen a Hong Kong, també han pujat un 2,05%.

Noticias relacionadas

contador