dl china industrial production manufacturing asia industry export metal pb
Sharecast / Pixabay

Les borses d'Àsia han iniciat la setmana amb signe mixt després de conèixer les dades d'exportacions i importacions a la Xina corresponents al mes d'octubre. L'índex Shanghai Composite ha tancat amb pujades moderades, tot i que el Nikkei japonès, l'HSI de Hong Kong i el Kospi de Corea del Sud han finalitzat amb caigudes suaus.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Al capítol econòmic, les exportacions xineses van avançar a un ritme del 27,1% a l'octubre, per sobre del 25,1% anticipat pel consens. Per part seva, les importacions xineses van pujar un 20,6%, per sota del 25,2% anticipat.

Els inversors asiàtics han mantingut un to caut malgrat els màxims històrics de Wall Street de divendres passat després d'haver descomptat la setmana passada que la Reserva Federal (Fed) començarà a reduir aquest mateix mes els estímuls d'emergència aplicats per lluitar contra la pandèmia.

A més, els inversors han valorat l'informe d'ocupació d'octubre que es va publicar als Estats Units i que va superar àmpliament els pronòstics del consens.

"Les nuvolades que planen sobre el mercat laboral s'estan dissipant. Les dades apunten a una reacceleració de la creació de llocs de treball, recolzada per la millora de les condicions sanitàries i la recuperació gradual de l'oferta de mà d'obra", van comentar des d'Oxford Economics. Així mateix, van anticipar que el creixement es mantindrà entre 400.000 i 600.000 llocs de treball fins al 2022 si la situació sanitària continua millorant.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1% fins als 82,08 dòlars, després que l'OPEP+ decidís dijous mantenir l'augment de 400.000 barrils diaris en la producció.

"L'OPEP+ va mantenir el pla malgrat les pressions dels EUA per accelerar la producció i posar així fre als elevats preus del cru, que se situen en màxims de tres anys, una tendència a l'alça intensificada per la demanda addicional derivada de les tensions al mercat del gas", van explicar des de Renta 4.

A més, l'euro s'aprecia un 0,03% i es canvia a 1,1569 dòlars, mentre que l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.815 dòlars. Per acabar, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,49%, i el bitcoin rebota un 6%, fins als 66.273 dòlars.

Noticias relacionadas

contador