dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. L'índex ASX australià ha pujat un 0,45% i ha liderat els avenços després que el Banc de la Reserva d'Austràlia hagi sorprès el mercat en mantenir els tipus d'interès. Per part seva, el Nikkei japonès ha baixat a prop de l'1% després de marcar recentment màxims dels últims 33 anys, en una clara recollida de beneficis per part dels inversors.

  • 37.723,91
  • 1,53%

La decisió de l'RBA ha estat inesperada, ja que el consens anticipava una pujada dels tipus fins al 4,35%. Tot i això, l'organisme ha mantingut el preu dels diners al 4,1%.

L'RBA ha explicat la seva decisió perquè "la inflació a Austràlia ha superat el punt màxim i l'indicador mensual de l'IPC del maig va mostrar un nou descens".

Tot i que ha deixat la porta oberta a més alces de tipus, si són necessàries. "És possible que es requereixi un enduriment més gran de la política monetària per garantir que la inflació torni a l'objectiu en un termini raonable, però això dependrà de com evolucionin l'economia i la inflació", ha indicat l'organisme.

LA XINA LIMITA L'EXPORTACIÓ DE METALLS

A la Xina, el Shanghai Composite i el Hang Seng de Hong Kong han registrat suaus compres després que la Xina hagi respost als Estats Units en la seva particular 'guerra' tecnològica.

El Ministeri de Comerç ha confirmat aquest dilluns que limitarà les exportacions de productes relacionats amb el gal·li i el germani, dos metalls molt utilitzats pels fabricants de xips, per protegir la seguretat i els interessos nacionals.

L'anunci es produeix després de l'ofensiva llançada per l'Administració Biden per restringir l'accés dels fabricants xinesos a la tecnologia nord-americana i holandesa per elaborar els semiconductors més avançats.

A més, precedeix la visita que farà a la Xina aquesta setmana la secretària del Tresor, Janet Yellen, per intentar millorar les relacions entre les dues potències.

ALTRES MERCATS

Per la seva banda, Wall Street va tancar amb lleugers guanys, impulsats pel bon comportament de Tesla, en una jornada de format reduït abans de la festivitat del 4 de juliol als Estats Units.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7% (70,27 dòlars) i el Brent avança un 0,6% (75,14 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,02% (1,0908 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,2% (1.934 dòlars). A més, el bitcoin cau un 0,8% (31.017 dòlars).

Noticias relacionadas

contador