rba australia
Alberto Sánchez

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. L'índex Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1% i ha liderat els guanys, seguit pel Nikkei japonès i l'ASX d'Austràlia. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès han tancat amb pèrdues moderades.

  • 39.631,06
  • 0,12%

Això després que el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia hagi mantingut els tipus d'interès al 4,1%, en línia amb els pronòstics. L'organisme ha assenyalat que "és possible que es requereixi un enduriment més gran de la política monetària per garantir que la inflació torni a l'objectiu del 2%-3% en un termini raonable, però això dependrà de les dades i de l'evolució de l'avaluació dels riscos".

"En prendre les seves decisions", ha afegit el banc central, "la Junta seguirà prestant una atenció especial a l'evolució de l'economia mundial, les tendències en la despesa de les llars i les perspectives d'inflació i del mercat laboral".

A la Xina, el PMI manufacturer Caixin ha tornat a territori de contracció al juliol, en caure fins a 49,2 des de 50,5, per sota del 50,3 esperat. A més, el PMI manufacturer Jibun Bank del Japó ha repuntat durant el mateix període fins a 49,6 des de 49,4, en línia amb la previsió.

En altres mercats, el petroli cau de manera moderada després del ral·li que ha registrat durant les últimes setmanes. El cru Brent cedeix un 0,26%, fins als 85,21 dòlars, després de revalorar-se més d'un 14% el juliol. Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,06%, fins als 1,0985 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament al 3,957%, i l'unça d'or cau un 0,5%, fins als 1.997 dòlars. Finalment, el bitcoin cedeix un 1,1%, fins als 28.877 dòlars.

Noticias relacionadas

contador