dl hong kong special administrative region hk peoples republic of china prc sar city street traders unsplash
Sharecast / Sarah Richer via Unsplash

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat amb signe mixt aquesta primera sessió del mes d'abril. Mentre que a la Xina els mercats s'han acabat en positiu, al Japó el vermell s'ha imposat. Les dades del sector manufacturer n'han tingut la culpa.

Segons l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina, l'activitat manufacturera es va expandir al març, amb l'índex de gerents de compres i va registrar una lectura de 50,8 al tercer mes de l'any, enfront de la lectura del febrer de 49,1. El consens d'economistes, de fet, esperava un 49,9, xifra que encara representava una contracció al sector.

Però també s'ha conegut enquesta de manufactura global de Caixin per al març, segons la qual l'activitat de les fàbriques al gegant asiàtic es va expandir al ritme més ràpid en 13 mesos. En concret, la lectura del PMI es va situar a 51,1, per sobre de les expectatives de 51.

Amb aquestes xifres sobre la taula, l'índex CSI 300 de la Xina ha pujat 1,5%. Tot i això, el Nikkei 225 del Japó ha perdut un 1,4%, perdent la marca de 40.000 punts en tancar als 39.803,09, mentre que el Topix s'ha deixat un 1,71% fins als 2.721,22 punts. I és que al Japó, l'activitat de les fàbriques s'ha contret per desè mes consecutiu.

L'índex de gerents de compres del sector manufacturer que elabora l'S&P Global al Jibun Bank Japan es va situar en 48,2 al març. "L'exercici del sector manufacturer japonès va continuar sent pessimista al final del primer trimestre del 2023, encara que hi havia senyals que el pitjor de la debilitat havia passat", destaca l'enquesta.

I a més, l'optimisme empresarial entre els grans fabricants japonesos va caure al primer trimestre, segons l'enquesta Tankan del Banc del Japó, amb l'indicador al +11 en comparació amb el +12 a l'última enquesta. El consens esperava una lectura de +10.

Els mercats d'Austràlia i Hong Kong estan tancats pel dilluns de Pasqua. Tot i això, El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,04% fins als 2.747,86 punts i el Kosdaq de petita capitalització ha guanyat un 0,77% i ha tancat als 912,45 punts, i això que l'activitat de les fàbriques del país es va contreure al març després de dos mesos d'expansió consecutius.

L'índex de gestors de compres de Corea del Sud es va situar en 49,8 al tercer mes de l'any, enfront del 50,7 de febrer. Segons S&P Global, això s'atribueix en gran mesura a una demanda moderada i plans d'inversió degradats, sense oblidar que diverses empreses van esmentar que les vendes es van mantenir febles enmig de la debilitat de l'economia nacional en particular.

Noticias relacionadas

contador