dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dijous amb signe mixt després de conèixer les dades d'activitat del sector serveis de la Xina, i després que el banc central de l'Índia hagi decidit, per sorpresa, mantenir els tipus d'interès sense canvis.

A la Xina, l'activitat del sector de serveis es va continuar expandint al març, segons el darrer índex de gerents de compres de serveis de Caixin, que ha mostrat una pujada fins a 57,8. Aquesta lectura suposa el quart mes d'acceleració i la xifra més alta des del juny del 2020, i segons s'explica a l'informe l'augment de l'activitat ha estat recolzat per un augment sostingut i més pronunciat dels nous negocis.

"Creiem que aquestes dades reforçaran la confiança interna i del mercat en la recuperació del creixement durant el proper trimestre. Tot i això, persisteixen les preocupacions sobre l'empitjorament de les tensions geopolítiques, especialment dins del complex tecnològic, així com les incerteses relacionades amb les possibles conseqüències de les recents turbulències bancàries als EUA i Europa”, apunten els experts de BNY Mellon sobre les dades xineses.

Per part seva, des de Pantheon Macroeconomics comenten que "la recuperació de la Xina està cobrant impuls, encara que continua sent desigual", i és que el PMI manufacturer de Caixin va caure a 50 al març, per sota de l'índex manufacturer oficial de 51,9.

"Creiem que els responsables polítics veuran els PMI del març com una indicació que la recuperació de la Xina està cobrant impuls gradualment, malgrat les debilitats en certs sectors, com les exportacions i els fabricants més petits. Per tant, és probable que mantinguin un enfocament d'esperar i veure abans de considerar un canvi de política significatiu. Estaran preparats per afegir més mesures de suport al creixement més endavant l'any, si la recuperació de la demanda interna decau", assenyalen.

Després de conèixer-se aquestes xifres, a la Xina continental tant el Shanghai Composite com el Shenzhen Component han pujat marginalment. El Kospi de Corea del Sud ha liderat les pèrdues a la regió, ja que ha caigut un 1,38% i el Kosdaq s'ha deixat un 1,07%. Per part seva, el Nikkei 225 del Japó ha perdut un 1,22% per tancar als 27.472,63 punts, mentre que el Topix ha caigut un 1,14% i ha acabat la jornada als 1.961,28 punts.

L'S&P/ASX 200 australià ha perdut un 0,36% i ha tancat als 7.211,4 punts. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cotitzat un 0,36% a la baixa, mentre que l'índex Hang Seng Tech ha perdut 1,11%.

Mentrestant, el Nifty 50 de l'Índia s'ha desmarcat d'aquesta tendència i ha guanyat un 0,26% després que el banc central del país (RBI, per les sigles en anglès) hagi mantingut els tipus d'interès sense canvis. Una decisió sorpresa, atès que el consens esperava una pujada de 25 punts bàsics. Actualment el tipus de referència es troba al 6,50%.

L'RBI també ha reduït lleugerament els seus pronòstics d'inflació de l'IPC al 5,2% l'any fiscal 2024 des del 5,3%, i ha elevat el pronòstic de creixement per a l'any fiscal 2024 fins al 6,5% des del 6 ,4%.

Noticias relacionadas

contador