dl chinese yuan renminbi peoples bank of china beijing peoples republic of china prc currency cash pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Nikkei japonès ha rebotat un 1%, seguit per guanys més moderats a l'ASX australià, mentre la borsa xinesa s'ha mostrat incapaç de reaccionar, després de la caiguda de l'HSI a Hong Kong de dilluns, després de la reelecció de Xi Jinping per a un tercer mandat com a líder del Partit Comunista.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Els inversors han continuat descomptant de manera negativa el fet que Xi no hagi inclòs cap representant reformista a la nova cúpula del partit, cosa que va provocar la caiguda de les empreses tecnològiques que cotitzen al Hang Seng de Hong Kong.

"La concentració de poder en mans de Xi Jinping no va ser gaire ben rebuda pels inversors, especialment pels estrangers, que van desfer posicions a ritmes molt elevats, cosa que també va afectar el iuan, concretament l'offshore, que es va tornar a debilitar amb força, situant-se al seu nivell més baix enfront del dòlar des del 2007", assenyalen des de Link Securities.

"Els inversors dubten del compromís de la Xina, concretament del seu president Xi, amb els negocis privats i la seva acceptació dels mercats globals. També es tem que la Xina continuï amb les seves polítiques de 'Covid-zero', cosa que podria afectar l'economia de la Xina i causar problemes perllongats per a certes parts de la cadena de subministrament global", afegeixen aquests experts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3% (84,88 dòlars) i el cru Brent avança un 0,2% (93,51 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,04% (0,9878 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,209%. A més, l'unça d'or repunta un 0,1% (1.655 dòlars) i el bitcoin cedeix un 0,1% (19.339 dòlars).

Noticias relacionadas

contador