0 dsc 7433 20230403162039

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Kospi de Corea del Sud, el Nikkei japonès i l'ASX australià han registrat pujades superiors a l'1%, mentre que el Shanghai Composite xinès ha baixat de manera moderada, i el Hang Seng de Hong Kong ha pujat lleugerament.

  • 40.580,76
  • 1,26%

Això després del tancament mixt a Wall Street, que va acabar la jornada lluny dels seus mínims intradia, ja que el Nasdaq va tancar amb caigudes molt moderades, tot i que va arribar a perdre més de l'1% als primers compassos de la sessió.

Els títols d'Apple van baixar un 1,6% després d'una caiguda del 40% en els seus enviaments d'ordinadors sl primer trimestre. També van caure les accions de Tesla després d'una desacceleració de les vendes d'automòbils a la Xina.

En positiu, Micron i Western Digital van pujar més del 8% després de la retallada de producció de xips de memòria anunciada pel gegant sud-coreà Samsung.

LA INFLACIÓ ES MODERA A LA XINA

A la Xina, l'IPC del març ha baixat un 0,3% de manera inesperada, cosa que ha reduït l'IPC interanual fins al 0,7%, mínims des del setembre del 2021. Xifres molt per sota del pronòstic, que anticipava un repunt mensual del 0,1% fins a l'1% interanual.

Per part seva, l'IPP (Índex de Preus de Producció) ha baixat un 2,5% al març, en línia amb les previsions. Stephen Innes, gestor de SPI Asset Management, comenta que "la inflació dels preus al productor es va contreure constantment enmig de creixents senyals que la recuperació econòmica posterior a la Covid al país, especialment al sector manufacturer, està perdent força".

Sobre la caiguda de l'IPC, Innes afegeix que "les dades parlen alt i clar que la despesa del consumidor encara està lluitant per recuperar-se". En conjunt, aquest expert comenta que "en general" les dades no indiquen "una millora de l'estat d'ànim en absolut".

Tot i que, per altra banda, la feblesa econòmica pot ser una bona notícia si finalment empeny el Banc Popular de la Xina a aplicar mesures d'estímul per impulsar l'activitat.

D'altra banda, Alibaba Cloud, la unitat de computació al núvol del gegant tecnològic Alibaba, ha anunciat que llançarà el seu propi assistent d'intel·ligència artificial, a l'estil ChatGPT, anomenat Tongyi Qianwen.

COREA DEL SUD NO PUJA ELS TIPUS

A més, el Banc de Corea ha mantingut els tipus d'interès al 3,5%. "La inflació continuarà sent per sobre del nivell objectiu durant un temps considerable, encara que es projecta que continuï desaccelerant-se", ha explicat l'organisme.

"També es considera que les incerteses al voltant de la decisió de política monetària són altes, amb riscos creixents per al sector financer als principals països", ha afegit.

En aquest escenari, l'entitat "considera que és apropiat jutjar si la taxa base necessita augmentar encara més en avaluar el ritme de desacceleració de la inflació, les condicions d'estabilitat financera i l'evolució d'altres incerteses".

El Banc de Corea també ha assenyalat que “les incerteses que envolten la decisió política es consideren altes. El Consell, per tant, considera que es justifica jutjar si la taxa base necessita augmentar encara més mentre es manté la postura de política restrictiva per un temps considerable, amb èmfasi a assegurar l'estabilitat de preus".

"En aquest procés, el Consell avaluarà minuciosament el ritme de desacceleració de la inflació, els riscos econòmics a la baixa i els riscos d'estabilitat financera, els efectes dels augments de la taxa base i els canvis a la política monetària als principals països", ha dit l'organisme.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0887 dòlars (+0,25%). El petroli puja a prop de l'1%. El Brent avança fins als 84,81 dòlars i el WTI, fins als 80,41 dòlars.

L'or repunta un 0,6% i es manté per sobre dels 2.000 dòlars (2.015 dòlars). La plata repunta un 1% (25,15 dòlars).

Per acabar, el bitcoin puja un 3% i recupera els 30.000 dòlars i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,4%.

Noticias relacionadas

contador