japan dl asia 1 yen tokyo
Flickr (PD)
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest divendres amb signe mixt. Ho han fet després de conèixer que la inflació del Japó s'ha accelerat el juny.

En concret, la taxa d'inflació de referència al Japó, aquella que exclou l'impacte del preu dels aliments frescos, es va situar el mes de juny passat al 3,3% interanual, enfront del 3,2% del mes anterior. Així ho revelen les dades que ha publicat el Ministeri de l'Interior i Comunicacions nipó, que ha destacat que en el cas de la taxa d'inflació general, va arribar també al sisè mes el 3,3%, enfront del 3,2% del mes anterior.

Per la seva banda, la taxa d'inflació subjacent, que a més dels aliments frescos també exclou l'energia, es va situar el juny al 4,2%, una dècima per sota de la lectura del mes de maig, mes en què va arribar a màxims des del 1981.

Després de conèixer aquestes xifres, el Nikkei 225 del Japó ha baixat un 0,57% i ha tancat als 32.304,25 punts, però el Topix ha pujat lleugerament. Les dades d'inflació s'han conegut abans de la reunió del Banc del Japó (BoJ) que tindrà lloc la setmana que ve, en què hi haurà decisió sobre els tipus d'interès.

Altres mercats, com el Kospi de Corea del Sud, ha repuntat i ha guanyat un 0,37% per tancar als 2.609,76 punts, mentre que el Kosdaq ha avançat un 0,32%, segellant una ratxa de nou dies de guanys i assolint el nivell més alt des de l'abril del 2021.

Ho han fet després de publicar-se l'índex de preus a la producció de Corea del Sud (mesura la variació mitjana dels preus dels béns i serveis venuts per fabricants i productors al mercat majorista), que va caure un 0,2% interanual el juny, per sota de la pujada del 0,5% del maig i el primer mes des del novembre del 2020 en què l'índex es va produir. En termes intermensuals, l'IPP va registrar una caiguda del 0,2% el juny, menor que la del 0,4% del maig, segons el Banc de Corea.

A Austràlia, l'índex S&P/ASX 200 ha baixat un 0,3%, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,66%. El Departament de Censos i Estadístiques ha publicat l'índex de preus al consum, que ha pujat només un 1,9% interanual el juny, fet que suposa el segon mes consecutiu d'alentiment de la taxa d'inflació a la ciutat.

Els índexs de la Xina continental també s'han situat en terreny negatiu, amb caigudes marginals tant al Shanghai Composite com al Shenzhen Component.

Noticias relacionadas

contador