ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
40.912,37
  • -1,28
  • 0,00%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han finalitzat aquest dilluns amb signe mixt. Els inversors estan molt pendents de les dades d'inflació que es coneixeran aquesta setmana tant a la zona de l'euro com als EUA, però també a la situació de Rússia després que el grup de milicians Wagner es revoltés el cap de setmana, encara que el motí va ser dissolt i sembla que les aigües ja han tornat, almenys de moment, a mare.

El sentiment era de certa intranquil·litat, sobretot després que Wall Street tanqués divendres trencant una ratxa de diverses setmanes de guanys i per la rebel·lió militar a Rússia, que encara que breu, ha posat al punt de mira el poder de Vladímir Putin.

Al Japó, el Nikkei 225 ha invertit els guanys anteriors i ha tancat perdent un 0,25%, als 32.698,81 punts, mentre que el Topix ha baixat un 0,20% per acabar als 2.260 punts. La d'aquest dilluns és la tercera sessió consecutiva en què el Nikkei registra pèrdues. Ho ha fet després que l'índex de preus a la producció del sector serveis hagin pujat un 1,6% interanual al maig, sense canvis respecte al mes anterior. Això sí, l'índex s'ha situat als 108,5, xifra que suposa una caiguda intermensual del 0,1% respecte als 108,6 d'abril.

Per part seva, a Austràlia l'S&P/ASX 200 s'ha deixat un 0,29% i ha acabat als 7.078,7 punts, arrossegat pels valors energètics i marcant el seu quart dia consecutiu de pèrdues.

A Corea del Sud, el Kospi s'ha resistit a les vendes i l'aconseguit pujar un 0,47%, tancant així als 2.582,2 punts, mentre que el Kosdaq ha avançat un 0,53%, fins als 879,5 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha ampliat les pèrdues de la setmana passada i ha caigut un 0,44%. Les borses de la Xina continental també han registrat pèrdues: el Shanghai Composite ha baixat un 1,4% i el Shenzhen Component, un 1,45%.

Dona la casualitat que S&P Global ha retallat la seva previsió de creixement de l'economia Xina per al 2023 des del 5,5% al 5,2% després que les dades del maig del gegant asiàtic mostressin que la recuperació posterior a la crisi econòmica està flaquejant.

Noticias relacionadas

contador