• En China, el Shanghai Composite ha bajado un 0,93%, hasta 3.539 puntos
  • En Australia, el ASX 200 ha bajado un 0,45%, hasta 5.295 puntos
china, shanghai, chinese

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb vendes moderades, en l’última jornada d’un 2015 que ha estat positiu per a la borsa Xinesa, malgrat les fortes pèrdues que es van registrar a l’estiu.

El Shanghai Composite ha baixat un 0,93%, fins a 3.539 punts. Tanmateix, el selectiiu que agrup les principals empreses del país tancar el 2015 amb un guany del 9,4%.

A Austràlia, l’ASX 200 ha baixat un 0,45%, fins a 5.295 punts. L’índex ha tancat l’any amb pèrdues del 2%. El mal comportament de les companyies relacionades amb les matèries primeres ha perjudicat a la borsa australiana en l’última fase de l’exercici.

EL PREU DEL PETROLI SEGUEIX AMOÏNANT

Pel que fa al preu del petroli, els analistes de Citi han assenyalat que esperen més descensos durant la primera meitat de 2016, a causa de l’existència d’un excés d’oferta a nivell mundial. “La demanda encara no està superant l’oferta, per la qual cosa els preus seguiran baixos durant més temps”, ha assenyalat Tim Evans, analista del banc, segons informa CNBC.

Aquest expert ha comentat que els preus del cru es mantenen molt per sota dels de fa un any, però que la producció de l’OPEP es troba molt per sobre dels nivells registrats fa dotze mesos. Per exemple, Arabia SAudí està produint un 7% més que fa un any. “Aquest augment d’oferta de l’OPEP és el manté el preu baix”, segons Evans.

contador