• Els inversors esperen amb ànsia l'informe d'ocupació dels EUA
Nikkei

Les principals borses asiàtiques tanquen avui divendres amb pèrdues moderades després d'una nit molt llarga, descrita per alguns traders com "d'infart", a causa del flash crash de la lliura que ha provocat nerviosisme en la renda variable, amb aquests parquets com els únics que cotitzaven.

El Shanghai Composite xinès és l'únic que es lliura en pujar un 0,23%, mentre el Nikkei japonès es deixa un 0,23%, el Hang Seng de Hong Kong perd un 0,64% i l'ASX d'Austràlia cedeix un 0 , 29%.

Al Japó, a més, els inversors han hagut d'avaluar les dades macro publicades durant la jornada. Els costos salarials cauen un 0,1% a l'agost, davant la pujada de l'1,2% el mes anterior, mentre que l'índex dels indicadors principals, que recopila diferents índexs sobre la salut de l'economia, puja des dels 100 punts de juliol fins als 101,2 punts a l'agost.

No obstant això, a l'espera de l'informe d'ocupació dels Estats Units i de calibrar el seu impacte en les futures decisions de la Reserva Federal (Fed), la lliura ha estat protagonista en enfonsar-se un 6% durant la jornada asiàtica. El desastre s'ha produït poc abans de l'obertura del Nikkei, quan una combinació entre titulars sobre el Brexit, ansietat entre els operadors i "fat fingers" -com es coneix als errors dels brokers en l'argot del mercat- ha deixat preus per sota dels 1,12 dòlars en algunes plataformes de trading.

L'error ha durat cosa d'uns segons i la moneda britànica de seguida ha remuntat fins als 1,2500 $, però es manté per sota d'aquest important nivell de suport abans de l'obertura de la sessió europea. "Oficialment l'excusa és que han fallat els algoritmes", explica l'equip d'analistes de Rabobank i afegeix: "Una explicació que és la nova i tecnològica versió de 'fat fingers".

contador