• Todos los índices bursátiles de la región cotizan en rojo
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Sessió de pèrdues als mercats asiàtics en una jornada en la qual els inversors es preparen per conèixer la decisió de la Reserva Federal sobre els tipus d'interès als Estats Units i per a la reunió del Banc del Japó que tindrà lloc dijous.

L'índex Nikkei 225 del Japó, que va començar la jornada en terreny positiu, cau en tancar aquesta sessió de negociació un 0,36%, fins als 17.290,49 punts. A Corea del Sud, el Kospi finalitza la jornada amb una caiguda del 0,20% fins als 2.015,40 punts. D'altra banda, a Hong Kong, el selectiu Hang Seng, cotitza amb pèrdues entorn del 0,35%. En la borsa de la Xina, el Xangai Composite, retrocedeix prop d'un 0,20%.


L'agenda d'aquesta setmana està marcada pels bancs centrals. L'autoritat monetària nord-americana i la japonesa acaparen l'atenció dels inversors. Aquest dimecres coneixerem la decisió de la Reserva Federal sobre els tipus d'interès i dijous es reunirà el Banc del Japó.


Quant a l'autoritat nipona, el seu governador, Haruhijo Kuroda, ha assegurat que el banc central està preparat per anunciar nous estímuls. Així, Angus Nicholson, analista de mercat d'IG, segons recull CNBC, espera una expansió del seu programa de compra d'ETF, però "una major expansió de les seves compres de bons o reducció dels tipus sembla menys probable."


Sobre la Fed, els analistes no esperen un canvi en els tipus als Estats Units en aquest mes d'abril, encara que estaran atents al missatge del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) de dimecres per anticipar les properes decisions de la institució que presideix Janet Yellen. Nicholson assegura que "és poc probable que la Fed deixi la porta oberta a una pujada de tipus al juny, però setembre pot ser un bon mes per fer-ho".

contador